Για 4 άτομα

Ετοιμασία: 40 λεπτά

Μαγείρεμα: 90 λεπτά

Υλικά

- 1 κιλό κατσικίσιο κρέας σε κομμάτια (μπούτι ή πλάτη) - Ελαιόλαδο

- Μαϊντανός (ψιλοκομμένος)

- Φρέσκο κρεμμύδι (σε φέτες)

- Άνηθος (ψιλοκομμένος)

- Μάραθος (ψιλοκομμένος)

- Σκόρδο (ψιλοκομμένο)

- Ξερό κρεμμύδι (σε ροδέλες)

- Μισό κρασοπότηρο κονιάκ

- Μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι, τριμμένο μπαχάρι

- 3 ποτήρια ζεστό νερό

- 2 χούφτες σπυρωτό ρύζι

Εκτέλεση

1. Επιλέγουμε από το χασάπη κάποιο καλό κομμάτι από πλάτη κατσικιού ή ένα μπούτι. Στο σπίτι, το προβράζουμε σε άφθονο νερό και το ξεπλένουμε. Έπειτα, αφού το αφήσουμε να στραγγίξει, σοτάρουμε κάθε κομμάτι στη κατσαρόλα και το αφήνουμε να ροδίσει καλά σε όλες τις πλευρές του. Μετά, προσθέτουμε ελαφρά ψιλοκομμένα μαϊντανό, φρέσκο κρεμμύδι, άνηθο, μάραθο και σκόρδο.

Ρίχνουμε στη κατσαρόλα και ξερό κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε λίγο μοσχοκάρυδο, τριμμένο μπαχάρι και σβήνουμε με μισό κρασοπότηρο κονιάκ. Τέλος, αφήνουμε το κρέας να πάρει μια βράση.

2. Αποσύρουμε τη κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας και αδειάζουμε το περιεχόμενο της σε μεγάλη πήλινη γάστρα την οποία βάζουμε σε φούρνο να σιγοβράσει, προσθέτοντας τρία ποτήρια ζεστό νερό, για 75 λεπτά περίπου, στους 180 βαθμούς.

Όταν είναι σχεδόν έτοιμο το κατσικάκι, προσθέτουμε δύο χούφτες σπυρωτό ρύζι, το αφήνουμε να βράσει και σερβίρουμε.