Ετοιμασία: 20΄
Μαγείρεμα: 100΄
Υλικά
- Παϊδάκια και 1-2 μπούτια κατσικιού (5 κιλά περίπου)
- 1 κιλό πατάτες (σε κύβους)
- ½ φλιτζ. τσαγιού λευκό κρασί
- Αλάτι, φρεσκοτριμ. πιπέρι
Για τη μαρινάδα
- ¼ φλιτζ, τσαγιού λεμόνι
- Ξύσμα από 2 λεμόνια
- ¼ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
- Χυμός από 2 μανταρίνια
- 5-6 σκελ. σκόρδο
- 2 κουτ. σούπας ρίγανη
- 1 κουταλάκι μπούκοβο
- Αλάτι, φρεσκοτριμ. πιπέρι
Εκτέλεση
1. Πολτοποιούμε σε μπλέντερ όλα τα υλικά της μαρινάδας και αλείφουμε σχολαστικά το κρέας και τα μπούτια, τα οποία έχουμε χαράξει γερά με μαχαιριές ώστε ο πολτός να πάει παντού. Έπειτα, βάζουμε το μαριναρισμένο κρέας σε λεκάνη με τον υπόλοιπο πολτό, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε για μία ολόκληρη νύχτα στο ψυγείο.
2. Τοποθετούμε το κρέας σε γάστρα αφού το έχουμε αφήσει λίγο έξω ώστε να αποκτήσει τη θερμοκρασία δωματίου και το ψήνουμε σε προθερμασμένο –δυνατό- φούρνο (220oC) για 25 περίπου λεπτά. Έπειτα, το αποσύρουμε, το βάζουμε σε ταψί, το σκεπάζουμε καλά με αλουμινόχαρτο για να μην κρυώσει και ρίχνουμε στη γάστρα το κρασί, τις πατάτες (κομμένες σε κύβους), αλάτι, πιπέρι, λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Ψήνουμε τις πατάτες με τη σάλτσα στη γάστρα για 30 περίπου λεπτά και μετά βάζουμε στην επιφάνεια τους το κρέας. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 30 με 40 λεπτά έως ότου να μαλακώσει αρκετά και να πάρει χρώμα το κατσίκι. Σερβίρουμε το κρέας ζεστό με τις πατάτες και τη σάλτσα.
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις