Ετοιμασία: 30 λεπτά
Μαγείρεμα: 30 λεπτά
Υλικά
- 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
- 1 ματσάκι μαϊντανός (ψιλοκομμένος)
- 1 κουταλάκι σούπας δυόσμος (τριμμένος)
- 1 μικρή ντομάτα (τριμμένη)
- 1 ξερό κρεμμύδι (τριμμένο)
- 1 μικρή πατάτα (τριμμένη)
- Ψωμί μουλιασμένο και καλά στυμμένο
- 1 αυγό
- Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Για τη σάλτσα ντομάτας
- 6 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο
- 450 γραμμάρια ντομάτα κονκασέ
- 1 ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
- 1 σφηνάκι κρασί (γλυκό)
- Μαϊντανός (ψιλοκομμένος)
- Αλάτι, πιπέρι - Ζυμαρικά ή ρύζι (για συνοδευτικό)
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια σε μπολ και τα αφήνουμε σκεπασμένα με μεμβράνη τροφίμων για λίγη ώρα στο ψυγείο έως ότου το να σφίξει μείγμα. Στη συνέχεια, πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα αλευρώνουμε ελαφρά, τηγανίζοντας τα κατόπιν τόσο ώστε να αποκτήσουν χρώμα και ωραία κρούστα.
- Σε φαρδύ τηγάνι, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι για 3 λεπτά. Έπειτα, σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τη ντομάτα, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά περίπου.
Προς το τέλος, ρίχνουμε τα κεφτεδάκια και το μαϊντανό, ανακινούμε τη κατσαρόλα ώστε να καλυφθούν με την σάλτσα και τα αφήνουμε να βράσουν για άλλα 5 λεπτά. Σβήνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε για άλλα 10 λεπτά. Τα σερβίρουμε με ζυμαρικά ή ρύζι.