Για 6 άτομα

Ετοιμασία: 20 λεπτά

Μαγείρεμα: 90 λεπτά

Υλικά

Για τα κρεμμύδια

- 2 κιλά νεροκρόμμυδα

- Αλάτι, πιπέρι

- Σάλτσα ντομάτας

- Ελαιόλαδο

Για τους κεφτέδες

- Μισό κιλό κιμάς ανάμεικτος

- 1 αυγό

- Μαϊντανός (ψιλοκομμένος)

- Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

- Ξίδι

- Ψωμί μπαγιάτικο (το μουλιάζουμε σε νερό)

- 1 μικρό κρεμμύδι (τριμμένο)

- 1 σκελίδα σκόρδο

Εκτέλεση

1. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες (όπως στη σαλάτα) και τα τσιγαρίζουμε με λίγο ελαιόλαδο σε κατσαρόλα. Μόλις μαραθούν, προσθέτουμε τον πελτέ, το αλατοπίπερο και ελάχιστο νερό για να μην καούν. Αφήνουμε να πάρει μια βράση σάλτσα και να φύγουν τα πολλά υγρά.

2. Πλάθουμε τους κεφτέδες ζυμώνοντας πολύ καλά όλα τα υλικά της συνταγής. Αδειάζουμε σε ταψί τα κρεμμύδια και τα απλώνουμε έτσι ώστε να το καλύψουν. Πλάθουμε τους κεφτέδες (προαιρετικά μπορούμε να τους αλευρώσουμε ελαφρά) και τους αραδιάζουμε πάνω από τα κρεμμύδια. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς, για 90 λεπτά περίπου. Στη μία ώρα, γυρνάμε τους κεφτέδες για να ψηθούν και από την άλλη πλευρά. Σερβίρονται είτε σκέτοι, μαζί με τα κρεμμύδια, είτε με μακαρόνια, πατάτες τηγανιτές ή ρύζι.