Για 10+ κομμάτια

Ετοιμασία: 20 λεπτά

Μαγείρεμα: 50 λεπτά

Υλικά

- 300 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

- 250 γραμμάρια ζάχαρη

- 100 γραμμάρια βούτυρο

- 80 γραμμάρια ξανθές σταφίδες

- 3 αυγά

- 1 ποτηράκι κονιάκ

- 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ

- Χυμός και ξύσμα 4-5 μανταρινιών

- Μανταρίνια για διακόσμηση

Εκτέλεση

1. Κοσκινίζω το αλεύρι και το ανακατεύω με το μπέικιν. Βουτυρώνω μια μακρόστενη φόρμα για κέικ και προθερμαίνω το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ρίχνω στο κάδο του μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη και τα χτυπάω για 10 λεπτά περίπου μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη και να ασπρίσει το μείγμα. Ξεπλένω τις φλούδες των μανταρινιών, στύβω το χυμό και τα προσθέτω και τα δύο στο μίξερ.

Ρίχνω μετά το κονιάκ, ανακατεύω καλά και προσθέτω σιγά-σιγά το αλεύρι και τις σταφίδες. Αφού το μείγμα ομογενοποιηθεί, σταματάω το μίξερ και το αδειάζω στη φόρμα. Βάζω το κέικ να ψηθεί σε μέτριο φούρνο, για 50 λεπτά περίπου. Έπειτα, το αφήνω να κρυώσει ελαφρά και το ξεφορμάρω. Πασπαλίζω με άχνη ζάχαρη ή αν θέλω ετοιμάζω γλάσο και το περιχύνω.