Για 16 κομμάτια
Ετοιμασία: 20 λεπτά
Μαγείρεμα: 45 λεπτά
Υλικά
- 1 πακέτο βούτυρο (τύπου Lurpak)
- 1+½ κούπα ζάχαρη
- 5 αυγά
- 3 βανίλιες
- 1 μικρό πακέτο φαρίν απ
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- Χυμός από 1 πορτοκάλι
- 1 κούπα κρύο γάλα
- Κεράσια πλυμένα, στραγγισμένα, χωρίς κουκούτσια (ελαφρώς αλευρωμένα)
- Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Εκτέλεση
1. Χτυπάμε πρώτα στον κάδο του μίξερ το βούτυρο να αφρατέψει μαζί με τη ζάχαρη. Αν μάλιστα έχουμε και στο ψυγείο λίγο λιωμένο βούτυρο γάλακτος, προσθέτουμε και ένα κουταλάκι από αυτό γιατί θα μας δώσει έξτρα γεύση στο κέικ.
2. Στη συνέχεια και ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα, ρίχνουμε λίγο-λίγο τα υπόλοιπα υλικά, εναλλάξ υγρά και στερεά. Δηλαδή, προσθέτουμε λίγο από το αλεύρι, μετά από λίγο ποσότητα γάλακτος, λίγο μπέικιν, έπειτα ένα αυγό, λίγο από το χυμό κλπ.
Και όλο αυτό μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά μας. Ακολουθούμε αυτή τη διαδικασία για να γίνει το κέικ σούπερ αφράτο.
3. Όταν τελειώσουμε και έχει δημιουργηθεί μια παχύρευση ζύμη για κέικ προσθέτουμε και τα κεράσια, με τη μορφή που περιγράφονται στα υλικά της συνταγής.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς και βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ.
Απλώνουμε μέσα τη ζύμη και ψήνουμε το κέικ για περίπου 45 λεπτά. Αν θέλουμε, όταν κρυώσει το γλυκό, το περιχύνουμε με γλάσο λεμονιού που φτιάχνουμε με λίγη ζάχαρη άχνη και χυμό λεμονιού ή πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις