Ετοιμασία: 10 λεπτά
Μαγείρεμα: 30 λεπτά
Υλικά
- 1 κουνουπίδι (σε φουντίτσες)
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι (τριμμένο)
- 1 κουταλάκι σούπας κόλιανδρο (σκόνη)
- Αλάτι, πιπέρι
- 250 γραμμάρια ντομάτα (τριμμένη)
- 1 κουταλάκι πελτές ντομάτας (προαιρετικά)
Εκτέλεση
1. Σοτάρετε στο ελαιόλαδο τις φουντίτσες του κουνουπιδιού σε όλες τις πλευρές τους και βγάλτε τις με τσιμπίδα. Πριν τις χρησιμοποιήσετε αφήστε τις για λίγη ώρα σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας ώστε να φύγει το πολύ λάδι.
2. Στο ίδιο σκεύος και με το λάδι που σοτάρατε το κουνουπίδι ετοιμάστε τη σάλτσα ρίχνοντας το τριμμένο κρεμμύδι, τη ντομάτα, τον πελτέ, το κόλιανδρο και αλατοπιπερώστε. Σιγοβράζετε έως ότου δέσει και μελώσει η σάλτσα και στη συνέχεια προσθέτετε το κουνουπίδι, αφήνοντας το να τραβήξει τις γεύσεις και τα αρώματα για άλλα 15 λεπτά.