Τετάρτη
27 Νοεμβρίου 2024

Κοκκινιστό μοσχαράκι με «φωλιές» μελιτζάνας σε πήλινο

Μαγειρική
Για 6 μερίδες

Χρόνος προετοιμασίας: 20΄

Χρόνος μαγειρέματος: 120΄

Υλικά

600 γραμμάρια μελιτζάνες φλάσκες πλυμένες
1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας, σε μικρά κομμάτια
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 φλιτζάνια ντομάτα ψιλοκομμένη
½ φλιτζάνι κρασί κόκκινο ξηρό
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 ξυλάκι κανέλα
400 γραμμάρια κατσικίσιο τυρί Μετσόβου
2 μεγάλες ντομάτες ώριμες, κομμένες σε 6 χοντρές φέτες
½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
6 ατομικά πήλινα κεσεδάκια
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβετε τις μελιτζάνες σε λεπτές, μακρόστενες φέτες 1 εκ. και τις τηγανίζετε και από τις δύο πλευρές με ελάχιστο λάδι, μέχρι να μαλακώσουν. Τις αλατίζετε ελαφρώς.

Ετοιμάζετε το κοκκινιστό: Σοτάρετε το κρέας στο λάδι και προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Σβήνετε με το κρασί. Προσθέτετε την ντομάτα και το ξύλο κανέλας. Ψήνετε το κρέας σκεπασμένο και σε σιγανή φωτιά για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180ο C. Αλείφετε με λάδι τα πήλινα κεσεδάκια. Στρώνετε τρεις φέτες μελιτζάνας σταυρωτά σε κάθε κεσεδάκι, έτσι ώστε να εξέχουν ελαφρώς οι άκρες και να δημιουργούνται «φωλιές».

Χωρίζετε το κοκκινιστό σε 6 μερίδες και γεμίζετε τα κεσεδάκια με τις μελιτζάνες.

Μοιράζετε και το τυρί και το ρίχνετε πάνω από το κρέας. Σκεπάζετε το τυρί με τις φέτες ντομάτας, τις ραντίζετε με λίγο λάδι και ψήνετε τις «φωλιές» στον φούρνο για 35 - 40 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ντολμαδάκια με ντομάτα και μελιτζάνα

Για 3-4 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά - 300-350 γραμμάρια αμπελόφυλλα κονσέρβας ή φρέσκα (ζεματισμένα για 5 λεπτά σε αλατισμένο νερό και στραγγισμ...

Ντοματόπιτα

Για 16+ κομμάτια Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά - 2 φύλλα κουρού - 5-6 ντοματάκια πομοντόρο - 2 ξερά κρεμμύδια (ψιλοκομμένα) - Αρκετός μαϊντανός...

Οσομπούκο αλά μιλανέζε

Για 4-5 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 100 λεπτά Υλικά - 1.000-1.200 γραμμάρια μοσχαρίσιο ποντίκι (σε μεσαία κομμάτια) - 3 κουταλάκια σούπας αλεύρι για όλες τι...

Φόρτωση άρθρων...