Κυριακή
19 Ιανουαρίου 2025

Κόκορας πρωτογιάχνι

Μαγειρική

Για 4-5 άτομα

Ετοιμασία: 10΄

Μαγείρεμα: 50+΄

Υλικά

- 1 κόκορας (σε 4-5 μερίδες) - 4-5 ψιλοκομ. σκελίδες σκόρδου - 1 φλιτζ. σούπας ελαιόλαδο - 1 κιλό τριμ. ώριμες ντομάτες - 1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας

- 1 κουτ. σούπας μέλι - Ρίγανη, κανέλα (ξυλαράκι) - Αλάτι, φρεσκοτριμ. πιπέρι

Εκτέλεση

1. Πλένουμε καλά το κρέας, το στραγγίζουμε και το βάζουμε στο πάτο μεγάλης κατσαρόλας σκεπάζοντας το με νερό. Προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από τις ντομάτες και τον πελτέ και σιγομαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά. Έπειτα, ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες, την κουταλιά με τον πελτέ, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε ώσπου να δέσει καλά η σάλτσα.

Αν ο κόκορας είναι φρέσκος και από χωριό, οπωσδήποτε θα χρειαστεί αρκετά περισσότερο βράσιμο (σίγουρα πάνω από 1 ώρα) ώσπου να μαλακώσει.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ζαμπονοτυρόπιτα με κρέμα

Για 12 κομμάτια Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά - 400 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις - 1 σφηνάκι ελαιόλαδο - 1 κουταλάκι αλάτι - Νερό, όσο...

Αρνάκι στη λαδόκολλα

Για 5-6 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 180 λεπτά Υλικά - 1 αρνίσιο μπούτι, γύρω στα 2 κιλά - 4-5 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση, κατά μήκος - 1 κιλό πατά...

Κεφτέδες με κιμά και μελιτζάνες

Για 2-3 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά (+ αναμονή για τις μελιτζάνες) Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - Μισό κιλό μοσχαρίσιος κιμάς - 1 μεγάλη μελιτζάνα φλάσκα (ή δύο μικρές) ...

Φόρτωση άρθρων...