Τετάρτη
19 Φεβρουαρίου 2025

Κολοκυθάκια γεμιστά με αυγολέμονο

Για 4 άτομα

Ετοιμασία: 20 λεπτά

Μαγείρεμα: 40 λεπτά

Υλικά

- 12 μέτρια κολοκυθάκια μέτρια

- 350 γραμμάρια μοσχαρίσιος κιμάς

- 1 κρασοπότηρο ρύζι καρολίνα (ίσως και λίγο περισσότερο)

- 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι

- Μισό φλιτζάνι ψιλοκομμένος μαϊντανός

- Μισό φλιτζάνι ψιλοκομμένος άνηθος

- 1 μικρή τριμμένη ντομάτα

- 3 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο (και ½ φλιτζάνι επιπλέον)

- 1 ποτήρι ζωμός λαχανικών (ή κότας)

- Αλάτι, πιπέρι

Για το αυγολέμονο

- 2 αυγά (οι κρόκοι)

- Χυμός από 2 λεμόνια

Εκτέλεση

1. Ανοίγετε προσεκτικά τα κολοκυθάκια και τα αλατίζετε. Ανακατεύετε σε μπολ τα υπόλοιπα υλικά με τις τρεις κουταλιές ελαιόλαδο και γεμίζετε τα κολοκυθάκια καλά.

Βάζετε τα κοτσάνια από το μαϊντανό και λίγο από την ψίχα των κολοκυθιών στον πάτο μιας κατσαρόλας, έτσι ώστε να μην αρπάξουν τα κολοκυθάκια κατά τη διάρκεια του βρασίματος.

Τοποθετείτε τα κολοκυθάκια προσεκτικά μέσα στο σκεύος, περιχύνετε με το μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο και προσθέτετε τον ζωμό. Μαγειρεύετε για 20-25 λεπτά περίπου.

2. Ετοιμάζετε το αυγολέμονο: Χτυπάτε σε μπολ τους κρόκους και ρίχνετε σιγά-σιγά το χυμό λεμονιού. Στη συνέχεια, ανακατεύοντας πάντα, προσθέτετε λίγο-λίγο ζεστό ζουμί από την κατσαρόλα.

Όταν έρθουν σχεδόν στην ίδια θερμοκρασία, τα ρίχνετε στην κατσαρόλα και τα αφήνετε να βράσουν για ένα λεπτό ακόμη.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χταπόδι Γαλικίας

Για 2-3 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 70 λεπτά Υλικά - 1 μεσαίο προς μεγάλο χταπόδι (περίπου 800 γραμμάρια) (φρέσκο ή κατεψυγμένο) - 500 γραμμάρια πατάτες ...

Γαριδοκροκέτες

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 20 λεπτά Υλικά - 700 γραμμάρια μεγάλες γαρίδες (φρέσκες ή κατεψυγμένες) - 1 ξερό ψιλοκομμένο κρεμμύδι - 2 κουταλάκια σο...

Φόρτωση άρθρων...