Πέμπτη
14 Νοεμβρίου 2024

Κολοκυθάκια γεμιστά με αυγολέμονο

Για 4 άτομα

Ετοιμασία: 20 λεπτά

Μαγείρεμα: 40 λεπτά

Υλικά

- 12 μέτρια κολοκυθάκια μέτρια

- 350 γραμμάρια μοσχαρίσιος κιμάς

- 1 κρασοπότηρο ρύζι καρολίνα (ίσως και λίγο περισσότερο)

- 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι

- Μισό φλιτζάνι ψιλοκομμένος μαϊντανός

- Μισό φλιτζάνι ψιλοκομμένος άνηθος

- 1 μικρή τριμμένη ντομάτα

- 3 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο (και ½ φλιτζάνι επιπλέον)

- 1 ποτήρι ζωμός λαχανικών (ή κότας)

- Αλάτι, πιπέρι

Για το αυγολέμονο

- 2 αυγά (οι κρόκοι)

- Χυμός από 2 λεμόνια

Εκτέλεση

1. Ανοίγετε προσεκτικά τα κολοκυθάκια και τα αλατίζετε. Ανακατεύετε σε μπολ τα υπόλοιπα υλικά με τις τρεις κουταλιές ελαιόλαδο και γεμίζετε τα κολοκυθάκια καλά.

Βάζετε τα κοτσάνια από το μαϊντανό και λίγο από την ψίχα των κολοκυθιών στον πάτο μιας κατσαρόλας, έτσι ώστε να μην αρπάξουν τα κολοκυθάκια κατά τη διάρκεια του βρασίματος.

Τοποθετείτε τα κολοκυθάκια προσεκτικά μέσα στο σκεύος, περιχύνετε με το μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο και προσθέτετε τον ζωμό. Μαγειρεύετε για 20-25 λεπτά περίπου.

2. Ετοιμάζετε το αυγολέμονο: Χτυπάτε σε μπολ τους κρόκους και ρίχνετε σιγά-σιγά το χυμό λεμονιού. Στη συνέχεια, ανακατεύοντας πάντα, προσθέτετε λίγο-λίγο ζεστό ζουμί από την κατσαρόλα.

Όταν έρθουν σχεδόν στην ίδια θερμοκρασία, τα ρίχνετε στην κατσαρόλα και τα αφήνετε να βράσουν για ένα λεπτό ακόμη.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σπανακοτυρόπιτα

Για 12 κομμάτια Ετοιμασία: 30 λεπτά (+ αναμονή για το φούσκωμα) Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά Για το φύλλο - 3 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο - 1 πρέζα αλάτι - 3 κουτ...

Σαλιγκάρια στιφάδο

Για 3-4 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 90 λεπτά Υλικά - 1 κιλό σαλιγκάρια (του εμπορίου) - 1 κιλό ξερά κρεμμύδια (για στιφάδο) - 1 κουτί ντοματάκια κο...

Μοσχαρίσιο συκώτι τηγανιά

Για δύο άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 25 λεπτά Υλικά Για το συκώτι - 500 γραμμάρια συκώτι μοσχαρίσιο - 1 ξερό κρεμμύδι (σε ροδέλες) - 2-3 πράσινες πιπερ...

Φόρτωση άρθρων...