Ετοιμασία: 15 λεπτά
Μαγείρεμα: 40 λεπτά
Υλικά
- 6 κολοκύθια (μεσαία προς μεγάλα)
- ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
- 1 κουτί χυμός τομάτας με μυρωδικά
- 1½ φλιτζάνι παρμεζάνα (τριμμένη)
- 1 φλιτζάνι φρυγανιά (τριμμένη)
- 1 κουταλάκι σούπας φρέσκος μαϊντανός (ψιλοκομμένος) - Τριμμένη παρμεζάνα (για πασπάλισμα)
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο. Αφαιρούμε τις άκρες των κολοκυθιών, τα κόβουμε σε φέτες πάχους μισού εκατοστού, τις αλείφουμε καλά με ελαιόλαδο, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ψήνουμε τις φέτες στην σχάρα μέχρι να πάρουν καφετί χρώμα και από τις δύο πλευρές.
2. Σε ταψάκι, βάζουμε μία λεπτή στρώση από χυμό τομάτας. Απλώνουμε κατόπιν μία στρώση κολοκυθιού και συνεχίζουμε με στρώση τομάτας. Πασπαλίζουμε περίπου με το 1/3 του ενός φλιτζανιού της παρμεζάνας και συνεχίζουμε, με την τελευταία στρώση να είναι τομάτα. Αναμιγνύουμε την υπόλοιπη παρμεζάνα με την τριμμένη φρυγανιά και τον μαϊντανό. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και περιχύνουμε με μία κουταλιά ελαιόλαδο. Απλώνουμε στη συνέχεια το μείγμα πάνω από την τελευταία στρώση του ταψιού και βάζουμε τα κολοκύθια στον φούρνο, για περίπου 25 με 30 λεπτά, στους 190 βαθμούς. Όταν πλέον είναι έτοιμα και έχει λιώσει καλά το τυρί, τα αφήνουμε για περίπου 15 λεπτά να κρυώσουν πριν κόψουμε μερίδες και σερβίρουμε.