Τετάρτη
27 Νοεμβρίου 2024

Κολοκυθοκεφτέδες

Για 25+ κομμάτια

Ετοιμασία: 20 λεπτά

Μαγείρεμα: 20 λεπτά

Υλικά

- 5 μεγάλα κολοκυθάκια

- Μισό κιλό σκληρή φέτα

- 4 αυγά

- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι

- 2 σκελίδες σκόρδο

- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει)

(3-4 φλιτζάνι τσαγιού)

- Μισό κουταλάκι σούπας μπέικιν πάουντερ

- Μαϊντανός ψιλοκομμένος (όσο θέλουμε)

- Ρίγανη, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

1. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα κολοκυθάκια. Τα τρίβουμε στον τρίφτη από την χοντρή πλευρά. Τα βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν αφού τα στύψουμε όσο πιο πολύ μπορούμε (τα κολοκύθια βγάζουν πολύ νερό).

Σε μεγάλη λεκάνη, βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά, αφού τρίψουμε τη φέτα με το χέρι μας. Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι, όσο χρειαστεί ώστε να γίνει ένας σφιχτός χυλός.

2. Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει. Με κουτάλι της σούπας ρίχνουμε τους κεφτέδες και μόλις ροδίσουν από τη μία πλευρά τούς γυρίζουμε με την βοήθεια δύο πιρουνιών και από την άλλη.

Όταν ετοιμαστού ντους ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας για ν' απορροφηθεί όλο το λάδι και τους σερβίρουμε σε πιατέλα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σολομός με σάλτσα βινεγκρέτ

Για 2-4 άτομα Ετοιμασία: 25 λεπτά Μαγείρεμα: 15 λεπτά Υλικά - 4 φιλέτα σολομού - Μισό ποτήρι ελαιόλαδο - ¼ ποτηριού κρασόξιδο - 1 πρέζα κόκκινο πιπέρι - ¼ π...

Πίτσα με μελιτζάνα και μοτσαρέλα

Για 8 κομμάτια Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά Για τη ζύμη - 250 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του - 1 φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό γάλα - 1 κου...

Οσομπούκο αλά μιλανέζε

Για 4-5 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 100 λεπτά Υλικά - 1.000-1.200 γραμμάρια μοσχαρίσιο ποντίκι (σε μεσαία κομμάτια) - 3 κουταλάκια σούπας αλεύρι για όλες τι...

Φόρτωση άρθρων...