Σαββάτο
29 Μαρτίου 2025

Κολοκυθοκεφτέδες

Για 25+ κομμάτια

Ετοιμασία: 20 λεπτά

Μαγείρεμα: 20 λεπτά

Υλικά

- 5 μεγάλα κολοκυθάκια

- Μισό κιλό σκληρή φέτα

- 4 αυγά

- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι

- 2 σκελίδες σκόρδο

- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει)

(3-4 φλιτζάνι τσαγιού)

- Μισό κουταλάκι σούπας μπέικιν πάουντερ

- Μαϊντανός ψιλοκομμένος (όσο θέλουμε)

- Ρίγανη, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

1. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα κολοκυθάκια. Τα τρίβουμε στον τρίφτη από την χοντρή πλευρά. Τα βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν αφού τα στύψουμε όσο πιο πολύ μπορούμε (τα κολοκύθια βγάζουν πολύ νερό).

Σε μεγάλη λεκάνη, βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά, αφού τρίψουμε τη φέτα με το χέρι μας. Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι, όσο χρειαστεί ώστε να γίνει ένας σφιχτός χυλός.

2. Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει. Με κουτάλι της σούπας ρίχνουμε τους κεφτέδες και μόλις ροδίσουν από τη μία πλευρά τούς γυρίζουμε με την βοήθεια δύο πιρουνιών και από την άλλη.

Όταν ετοιμαστού ντους ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας για ν' απορροφηθεί όλο το λάδι και τους σερβίρουμε σε πιατέλα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαλιγκάρια στιφάδο

Για 3-4 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 90 λεπτά Υλικά - 1 κιλό σαλιγκάρια (του εμπορίου) - 1 κιλό ξερά κρεμμύδια (για στιφάδο) - 1 κουτί ντοματάκια κο...

Κιμαδόπιτα με σπιτικό φύλλο

Για 14+ άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά (με επιπλέον αναμονή) Μαγείρεμα: 50 λεπτά Υλικά Για το φύλλο - 1 ποτήρι ελαιόλαδο - 1 ποτήρι γάλα - 1 αυγό - Αλεύρι όσο πά...

Κέικ με ροδάκινα

Για φόρμα 26 εκατοστά Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 70 λεπτά Υλικά - 125 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου - 250 γραμμάρια ζάχαρη - 4 αυγά - 250 ml γά...

Φόρτωση άρθρων...