Κυριακή
17 Νοεμβρίου 2024

Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο

Μαγειρική
Για ταψί Νο.34

Ετοιμασία: 20 λεπτά
Μαγείρεμα: 45 λεπτά

Υλικά

- 4 μεγάλα κολοκύθια (χοντροτριμμένα και αλατισμένα για να στραγγίξουν)
- 3 μεγάλα ξερά κρεμμύδια (σε καρέ)
- 5 σκελίδες σκόρδου (σε φετάκια)
- 2 πράσινες πιπεριές (σε κυβάκια)
- 1 κόκκινη πιπεριά (σε κυβάκια)
- Λίγο ζαμπόν (σε κυβάκια)
- Μαϊντανός, δυόσμος, βασιλικός (όσο σας αρέσει)
- Ελαιόλαδο
- Πιπέρι
- ¼ κιλού τυρί φέτα (θρυμματισμένη)
- ¼ κιλού στραγγιστό γιαούρτι
- 4 αυγά
- Καλαμποκάλευρο (για το ταψί)
- Λίγο βούτυρο (σε κομματάκια) (για την επιφάνεια)

Εκτέλεση

1. Έχω τρίψει τα κολοκυθάκια στη χοντρή πλευρά του τρίφτη και τα έχω αλατίσει, αφήνοντας τα σε τρυπητό σκεύος να στραγγίξουν. Έπειτα, τα στύβω πολύ καλά με τα χέρια, ώστε να μην έχουν καθόλου υγρά. Σε φαρδιά κατσαρόλα ή τηγάνι βάζω ελαιόλαδο και τσιγαρίζω τα κρεμμύδια και τα κολοκύθια.

Προσθέτω το σκόρδο, τις πιπεριές, το ζαμπόν, το μαϊντανό και προς το τέλος ρίχνω και τα μυρωδικά, σε δοσολογίες που μου αρέσουν. Όταν πλέον έχω τσιγαρίσει τα υλικά ικανοποιητικά, αφήνω να κρυώσει το μείγμα και προσθέτω τη φέτα, θρυμματισμένη και το γιαούρτι. Έπειτα, χτυπάω τα αυγά και τα ενώνω στα υπόλοιπα υλικά. Στο τέλος, ρίχνω το πιπέρι.

2. Αλείφω ένα ταψί Νο.34 με ελαιόλαδο και πασπαλίζω με καλαμποκάλευρο όλη την επιφάνεια του και τα πλαϊνά. Αδειάζω το μείγμα στο ταψί, το στρώνω καλά με σπάτουλα ώστε να απλωθεί ομοιογενώς και πασπαλίζω με κομματάκια βουτύρου. Ψήνω τη κολοκυθόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο. Στους 180 βαθμούς, για 45 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσει ένα ομοιόμορφο χρυσαφί χρώμα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μυδοπίλαφο πολίτικο

Για 4-5 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 25 λεπτά Υλικά - 500 γραμμάρια μύδια με τα κελύφη, πλυμένα και καθαρισμένα - 100 ml. λευκό ξηρό κρασί - 1 κουτί ντομα...

Μαντί ποντιακά

Για 4-6 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά (+ αναμονή για τα ζυμαρικά) Μαγείρεμα: 45 λεπτά Υλικά - 1+½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις - 2 αυγά - 1 κουταλάκι αλάτι - Χ...

Κοτόπιτα με μανιτάρια και σφολιάτα

Για πυρέξ 20x10 εκατοστών Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 70 λεπτά Υλικά - 2 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο - 7-8 κομμάτια από στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα - 8 φέτε...

Φόρτωση άρθρων...