Για ταψί Νο.34

Ετοιμασία: 20 λεπτά

Μαγείρεμα: 45 λεπτά

Υλικά

- 4 μεγάλα κολοκύθια (χοντροτριμμένα και αλατισμένα για να στραγγίξουν)

- 3 μεγάλα ξερά κρεμμύδια (σε καρέ)

- 5 σκελίδες σκόρδου (σε φετάκια)

- 2 πράσινες πιπεριές (σε κυβάκια)

- 1 κόκκινη πιπεριά (σε κυβάκια)

- Λίγο ζαμπόν (σε κυβάκια)

- Μαϊντανός, δυόσμος, βασιλικός (όσο σας αρέσει)

- Ελαιόλαδο

- Πιπέρι

- ¼ κιλού τυρί φέτα (θρυμματισμένη)

- ¼ κιλού στραγγιστό γιαούρτι

- 4 αυγά

- Καλαμποκάλευρο (για το ταψί)

- Λίγο βούτυρο (σε κομματάκια) (για την επιφάνεια)

Εκτέλεση

1. Έχω τρίψει τα κολοκυθάκια στη χοντρή πλευρά του τρίφτη και τα έχω αλατίσει, αφήνοντας τα σε τρυπητό σκεύος να στραγγίξουν. Έπειτα, τα στύβω πολύ καλά με τα χέρια, ώστε να μην έχουν καθόλου υγρά. Σε φαρδιά κατσαρόλα ή τηγάνι βάζω ελαιόλαδο και τσιγαρίζω τα κρεμμύδια και τα κολοκύθια.

Προσθέτω το σκόρδο, τις πιπεριές, το ζαμπόν, το μαϊντανό και προς το τέλος ρίχνω και τα μυρωδικά, σε δοσολογίες που μου αρέσουν. Όταν πλέον έχω τσιγαρίσει τα υλικά ικανοποιητικά, αφήνω να κρυώσει το μείγμα και προσθέτω τη φέτα, θρυμματισμένη και το γιαούρτι. Έπειτα, χτυπάω τα αυγά και τα ενώνω στα υπόλοιπα υλικά. Στο τέλος, ρίχνω το πιπέρι.

2. Αλείφω ένα ταψί Νο.34 με ελαιόλαδο και πασπαλίζω με καλαμποκάλευρο όλη την επιφάνεια του και τα πλαϊνά. Αδειάζω το μείγμα στο ταψί, το στρώνω καλά με σπάτουλα ώστε να απλωθεί ομοιογενώς και πασπαλίζω με κομματάκια βουτύρου. Ψήνω τη κολοκυθόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο. Στους 180 βαθμούς, για 45 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσει ένα ομοιόμορφο χρυσαφί χρώμα.