Για 4 άτομα

Ετοιμασία: 20 λεπτά

Μαγείρεμα: 40+ λεπτά

Υλικά

- ¼ μεγάλης κολοκύθας (καθαρισμένη και σε κομμάτια)

- 2 πατάτες (καθαρισμένες, σε κομμάτια)

- 2 πράσα (καθαρισμένα, σε ροδέλες)

- 1 συσκευασία κρέμα γάλακτος

- Κύβος ζωμού λαχανικών (αραιωμένος στο ανάλογο νερό)

- Φλοίδες παρμεζάνας

- 3-4 λωρίδες μπέικον

- Λίγο Βούτυρο

- Ελαιόλαδο (ελάχιστο)

- Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε, καθαρίζουμε, τεμαχίζουμε και βράζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα τα λαχανικά μαζί με το ζωμό. Έπειτα, τα σουρώνουμε ελαφρά (κρατάμε μια ποσότητα από το ζωμό) και τα ανακατεύουμε με λίγο βούτυρο και κρέμα γάλακτος.

Σε μικρές ποσότητες, τα περνάμε από μίξερ χειρός (ή όποια άλλη ηλεκτρική μηχανή διαθέτετε), τα λιώνουμε και τα επιστρέφουμε στη μεγάλη κατσαρόλα.

Εκεί, αναλόγως με την υφή που θέλουμε για τη βελουτέ, προσθέτουμε ζωμό από εκείνον που κρατήσαμε στην αρχή. Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε.

  1. Όσο βράζουν τα λαχανικά, χοντροκόβουμε το μπέικον και το σοτάρουμε σε ελαιόλαδο. Όταν γίνει τραγανό, το ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει η λαδίλα. Μόλις ετοιμαστεί η σούπα, σερβίρουμε με κομματάκια μπέικον και φλοίδες παρμεζάνας.