Ετοιμασία: 10 λεπτά
Μαγείρεμα: 15 λεπτά
Υλικά
- 8 λουκάνικα Φρανκφούρτης
- Ηλιέλαιο (όσο πάρει)
- Μισό φλιτζάνι τσαγιού φρέσκο γάλα (ή και λίγο περισσότερο)
- 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ (κοφτά)
- 1 αυγό
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Λίγη κρυσταλλική ζάχαρη
- Μισό φλιτζάνι τσαγιού καλαμποκάλευρο
- Μισό φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι (όλες οι χρήσεις)
- Καλαμάκια για σουβλάκια
Εκτέλεση
- Σε μεγάλη λεκανίτσα, αδειάζουμε τα δύο ειδών αλεύρια, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το μπέικιν και κάνουμε ένα πρώτο ανακάτεμα.
Αφού αναμείξουμε σε το γάλα με το αυγό, τα ρίχνουμε στη λεκάνη και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και ώσπου να δημιουργηθεί ένας παχύρευστος –αλλά όχι πολύ αραιός- χυλός.
- Περνάμε πολύ προσεχτικά τα λουκάνικα στα καλαμάκια αφού πρώτα τα μαλακώσουμε, βουτώντας τα για 1-2 λεπτά σε νερό. Αν θέλουμε μπορούμε να τα κόψουμε στη μέση ώστε να δημιουργήσουμε περισσότερα σνάκς.
Στη συνέχεια, τα βάζουμε στη λεκάνη με το χυλό, όπου θέλουμε να σκεπαστούν καλά και να κολλήσει το μείγμα στην επιφάνεια τους.
Τέλος, τηγανίζουμε τα κορν ντογκς σε καυτό ηλιέλαιο, για 3 με 4 λεπτά, κατά ομάδες, ώσπου να αλλάξουν χρώμα και να γίνουν τραγανά.
Πριν τα προσφέρουμε, καλό είναι να τα στραγγίξουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να φύγει το περιττό λάδι. Τα σερβίρουμε με συνοδευτική σάλτσα ντομάτας ή και με την αγαπημένη μας μουστάρδα.