Ετοιμασία: 15 λεπτά
Μαγείρεμα: 20 λεπτά
Υλικά
- 700 γραμμάρια κιμάς κοτόπουλου (μισός από μπούτι, μισός από στήθος)
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
- 1 αυγό
- ¼ μάτσο μάραθος, ψιλοκομμένος
- ¼ μάτσο δυόσμος, ψιλοκομμένος
- 1 κουταλάκι σούπας ξίδι μπαλσάμικο
- 1 κουταλάκι σούπας πάπρικα καπνιστή
- 2 κουταλάκια σούπας φρυγανιά, τριμμένη
- 2 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
1. Στον κάδο του μίξερ, βάζετε όλα τα υλικά και ζυμώνετε με τον γάντζο σε μέτρια ταχύτητα για 5-6 λεπτά. Αδειάζετε το μείγμα σε μπολ, σκεπάζετε με μεμβράνη και αφήνετε στο ψυγείο για 2 ώρες να σφίξει.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα και καλύπτετε με λαδόκολλα ένα ρηχό ταψί. Πλάθετε το μείγμα σε 6-8 μεγάλα μπιφτέκια, τα απλώνετε στο ταψί και ψήνετε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Τα σερβίρετε ζεστά με σαλάτα.
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις