Για 20 κομμάτια (αναλόγως τα μεγέθη)

Ετοιμασία: 30 λεπτά

Μαγείρεμα: 60 λεπτά

Υλικά

- 2 έτοιμα φύλλα σφολιάτας

- 1 κοτόπουλο βρασμένο και ξεψαχνισμένο (ή τέσσερα φιλέτα, στήθος, βρασμένα)

- Φέτες μπέικον (ψιλοκομμένο)

- Διάφορα κίτρινα τυριά (τριμμένα)

- 1 κουτί μανιτάρια (ψιλοκομμένα) (αν είναι και φρέσκα, ακόμη καλύτερα)

- 1 ξερό κρεμμύδι (τριμμένο στον τρίφτη)

- 3 πιπεριές (σε κυβάκια) (κόκκινη, κίτρινη και πορτοκαλί)

- 1 συσκευασία κρέμα γάλακτος (500 ml)

- Aλάτι, πιπέρι

- Σουσάμι

- Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

1. Σοτάρω σε λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το μπέικον, τις πιπεριές και τα μανιτάρια μέχρι να μαλακώσουν και πάρουν ελαφρύ χρώμα. Προσθέτω το κοτόπουλο, πιπέρι, και ανακατεύω καλά. Ρίχνω τα τυριά και τέλος τη κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας επίσης καλά.

2. Βουτυρώνω το πυρέξ ή ένα μεγάλο ταψί, στρώνω το ένα φύλλο σφολιάτας, απλώνω έπειτα το μίγμα, το ισιώνω με τη σπάτουλα ώστε να κατανεμηθεί ομοιόμορφα στο σκεύος και σκεπάζω με το δεύτερο φύλλο. Χαράζω την πίτα, αλείφω την επιφάνεια της με λίγο γάλα και αν θέλω πασπαλίζω με το σουσάμι. Ψήνω την κοτόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, πάνω κάτω, για περίπου μία ώρα!