Παρασκευή
15 Νοεμβρίου 2024

Κοτόπουλο κατσαρόλας με φέτα και λεμόνι

Μαγειρική
Για 5-6 μερίδες

Χρόνος προετοιμασίας:15'

Χρόνος μαγειρέματος:60'

Υλικά

1 κοτόπουλο, σε μικρές μερίδες
150 γραμμάρια φέτα, σε κομματάκια
χυμό από 1 λεμόνι
1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 νεροπότηρο κρασί λευκό
αλάτι, πιπέρι

Για τον πουρέ πατάτας

1 κιλό πατάτες βρασμένες, καθαρισμένες
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 φλιτζανάκι του καφέ άνηθο ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κοτόπουλο γυρίζοντάς το σιγά σιγά μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Ρίχνετε μέσα το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζετε το ψήσιμο και το ανακάτεμα.

Σβήνετε με το κρασί, αφήνετε να πάρει βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και αλατοπιπερώνετε. Βράζετε για περίπου 1 ώρα και μέχρι η σάλτσα να πήξει καλά.

Τέλος, ρίχνετε το λεμόνι, ανακατεύετε και αμέσως μετά προσθέτετε τη φέτα κάνοντας ένα τελευταίο ανακάτεμα.

Ετοιμάζετε τον πουρέ: Σε μια λεκάνη μισολιώνετε τις πατάτες με ένα πιρούνι. Ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα, ρίχνετε μέσα τις πατάτες και ανακατεύετε. Αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε τον άνηθο και ανακατεύετε.

Σερβίρετε το φαγητό ζεστό και το συνοδεύετε με τον πουρέ πατάτας που ετοιμάσατε.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ζυμαρικά με σπανάκι

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 500 γραμμάρια σπαγγέτι (ή άλλα ζυμαρικά) - 350-400 γραμμάρια φρέσκο σπανάκι - Ελαιόλαδο - 2-3 σκελί...

Μαντί ποντιακά

Για 4-6 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά (+ αναμονή για τα ζυμαρικά) Μαγείρεμα: 45 λεπτά Υλικά - 1+½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις - 2 αυγά - 1 κουταλάκι αλάτι - Χ...

Κιμαδόπιτα με σπιτικό φύλλο

Για 14+ άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά (με επιπλέον αναμονή) Μαγείρεμα: 50 λεπτά Υλικά Για το φύλλο - 1 ποτήρι ελαιόλαδο - 1 ποτήρι γάλα - 1 αυγό - Αλεύρι όσο πά...

Φόρτωση άρθρων...