Ετοιμασία: 5 λεπτά
Μαγείρεμα: 40 λεπτά
Υλικά
- 1 μέτριο κοτόπουλο σε μερίδες
- 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι (χοντροκομμένο)
- 2 χρωματιστές πιπεριές (σε φέτες) - 1 κουταλιά πελτές ντομάτας
- 3-4 κουταλιές λάδι
- 1 λουκάνικο
- 1 φλιτζάνι ρύζι μπασμάτι
- Μισό κουταλάκι πάπρικα
- 2 φλιτζάνια χλιαρό νερό (ή ζωμός κότας)
- 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
- Αλάτι, πιπέρι
- Λίγος μαϊντανός (για το γαρνίρισμα)
Εκτέλεση
- Κόβουμε σε μερίδες το κοτόπουλο και το πλένουμε καλά. Βάζουμε σε βαθύ τηγάνι το λάδι και μόλις κάψει, προσθέτουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου για να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
Στη συνέχεια, σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τις πιπεριές, κομμένες σε φέτες και το κρεμμύδι (χοντροκομμένο). Κατόπιν, κόβουμε σε κομμάτια το λουκάνικο και το ρίχνουμε στο τηγάνι, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και το ζεστό νερό (για να μη σταματήσει η βράση).
Τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά.
Μετά από 10 λεπτά, ρίχνουμε και τον πελτέ, τον οποίο έχουμε αραιώσει με νερό και συνεχίζουμε το βράσιμο. Όταν είναι σχεδόν έτοιμο το φαγητό, προσθέτουμε το ρύζι και λίγο ζεστό νερό (αν χρειαστεί) και μαγειρεύουμε για λίγο ακόμα μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά και να μείνει το φαγητό με τη σάλτσα του.
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις