Τετάρτη
27 Νοεμβρίου 2024

Κοτόπουλο με αγκινάρες

Μαγειρική

Για 4 άτομα

Προετοιμασία: 20'

Μαγείρεμα: 60’

Υλικά

250 γραμμάρια μπούτι κοτόπουλου χωρίς κόκαλο, σε κυβάκια

6 αγκινάρες φρέσκες, καθαρισμένες, κομμένες στα 6 η καθεμία

6 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα, μόνο το άσπρο μέρος

150 γραμμάρια πατάτες, σε μικρά κυβάκια

2 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρες

100ml ελαιόλαδο

150ml κρασί λευκό

1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

χυμό από 1 λεμόνι

50 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη (ή πεκορίνο ή 80γρ. ανθότυρο παλαιωμένο)

αλάτι, πιπέρι λευκό φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε τις πατάτες με το λάδι για 5 λεπτά περίπου σε χαμηλή φωτιά.

Προσθέτετε το κρεμμυδάκι και σοτάρετε για άλλο 1 λεπτό. Προσθέτετε τις αγκινάρες, το σκόρδο και το λευκό κρασί. Ρίχνετε αρκετό νερό για να σκεπάσετε τις αγκινάρες.

Βράζετε το φαγητό για 10 λεπτά περίπου και ξαφρίζετε το ζωμό προσεκτικά με κουτάλα. Προσοχή, η κατσαρόλα μένει σε όλη τη διάρκεια του ψησίματος ξεσκέπαστη.

Προσθέτετε τα κομματάκια του κοτόπουλου και συνεχίζετε το βράσιμο (και το ξάφρισμα) μέχρι να μαλακώσουν οι αγκινάρες, να εξατμιστούν σχεδόν όλα τα υγρά και το φαγητό χυλώσει. Αφαιρείτε το σκόρδο.

Τραβάτε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτετε το λεμόνι, την παρμεζάνα και τον άνηθο και σκεπάζετε τη κατσαρόλα. Αφήνετε το φαγητό να ξεκουραστεί για 20 λεπτά πριν το σερβίρετε.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κοτόπιτα με μανιτάρια και σφολιάτα

Για πυρέξ 20x10 εκατοστών Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 70 λεπτά Υλικά - 2 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο - 7-8 κομμάτια από στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα - 8 φέτε...

Κοτόπουλο με μέλι και πορτοκάλια

Για 3-4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά (+ επιπλέον για μαρινάρισμα) Μαγείρεμα: 50 λεπτά Υλικά - 1 κοτόπουλο σε μερίδες - 2 κουταλάκια σούπας μουστάρδα Dijon - 1 κουταλ...

Κολοκυθάκια γεμιστά με αυγολέμονο

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 12 μέτρια κολοκυθάκια μέτρια - 350 γραμμάρια μοσχαρίσιος κιμάς - 1 κρασοπότηρο ρύζι καρολίνα (ίσως και...

Φόρτωση άρθρων...