Κυριακή
17 Νοεμβρίου 2024

Κοτόπουλο με γιαούρτι και κανέλα

Μαγειρική
Για 4 άτομα

Ετοιμασία: 5 λεπτά

Μαγείρεμα: 70 λεπτά

Υλικά

- 1 κοτόπουλο (5 μπουτάκια)

- 1 ξερό κρεμμύδι (τριμμένο)

- 2 σκελίδες σκόρδο (τριμμένες)

- 5 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο

- 2 κουταλάκια σούπας γιαούρτι

- 1 κουταλάκια σούπας βούτυρο

- Αλάτι, πιπέρι

- 1 κουταλάκι (κοφτό) κανέλλα

- 1 φλιτζάνι τσαγιού χυμός ντομάτας

- 1 κουτάλι σούπας ντοματοπελτές

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε στη κατσαρόλα το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, τα σκόρδα και τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε έπειτα και τα κομμάτια του κοτόπουλου και τσιγαρίζουμε ελαφρά για 5 λεπτά περίπου απ’ όλες τις πλευρές και μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα.

Προσθέτουμε στη συνέχεια και το χυμό, τον πελτέ και το πιπέρι. Αφήνουμε για πολύ λίγο και ρίχνουμε ένα ζεστό ποτήρι νερό (για να διαταραχθεί ο βρασμός), αφήνοντας το φαγητό να μαγειρευτεί για μισή ώρα.

Αμέσως μετά προσθέτουμε το αλάτι, την κανέλα, τη μία κουταλιά βούτυρο και τις δύο κουταλιές γιαούρτι. Μαγειρεύουμε σχεδόν για άλλη μισή ώρα έως ότου πήξει και μελώσει η σάλτσα μας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σολομός με σάλτσα βινεγκρέτ

Για 2-4 άτομα Ετοιμασία: 25 λεπτά Μαγείρεμα: 15 λεπτά Υλικά - 4 φιλέτα σολομού - Μισό ποτήρι ελαιόλαδο - ¼ ποτηριού κρασόξιδο - 1 πρέζα κόκκινο πιπέρι - ¼ π...

Κοτόπιτα με μανιτάρια και σφολιάτα

Για πυρέξ 20x10 εκατοστών Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 70 λεπτά Υλικά - 2 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο - 7-8 κομμάτια από στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα - 8 φέτε...

Σπανακοτυρόπιτα

Για 12 κομμάτια Ετοιμασία: 30 λεπτά (+ αναμονή για το φούσκωμα) Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά Για το φύλλο - 3 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο - 1 πρέζα αλάτι - 3 κουτ...

Φόρτωση άρθρων...