Κυριακή
17 Νοεμβρίου 2024

Κοτόπουλο με κάρυ και ανανά

Μαγειρική

Για 2 άτομα

Ετοιμασία: 10 λεπτά

Μαγείρεμα: 50 λεπτά

Υλικά

- Ελαιόλαδο

- 2 ξερά ψιλοκομμένα κρεμμύδια

- Φιλέτο στήθος και φιλέτο μπούτι κοτόπουλου (περίπου 1 κιλό)

- 1 φακελάκι κάρυ (και με μουστάρδα)

- Γάλα καρύδας

- Κρέμα γάλακτος

- Κονσέρβα ανανάς σε κομμάτια

- Αλάτι, πιπέρι

- Ρύζι μπασμάτι (για συνοδευτικό)

Εκτέλεση

1. Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο, δύο μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα. Όταν χρυσίσουν, προσθέτουμε το κοτόπουλο να τσιγαριστεί σε όλες τις επιφάνειες του. Ρίχνουμε μετά το ένα φακελάκι κάρυ, για να βγάλει τα αρώματα του.

Προσθέτουμε το γάλα καρύδας (ένα κουτάκι που βρίσκουμε στα σούπερ μάρκετ) και λίγο από το ζουμί που έχει η κονσέρβα με τον ανανά. Αφήνουμε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί.

Όταν ετοιμαστεί το κοτόπουλο, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και την κρέμα γάλακτος με τα κομμάτια ανανά, ανακινούμε ελαφρά να πάνε παντού τα υλικά και οι γεύσεις και αφήνουμε το φαγητό να πάρει μία βράση. Σβήνουμε το μάτι της κουζίνας και σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μοσχαρίσιο συκώτι τηγανιά

Για δύο άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 25 λεπτά Υλικά Για το συκώτι - 500 γραμμάρια συκώτι μοσχαρίσιο - 1 ξερό κρεμμύδι (σε ροδέλες) - 2-3 πράσινες πιπερ...

Πίτα με κολοκυθάκια και τυριά

Για οκτώ κομμάτια Ετοιμασία: 25 λεπτά Μαγείρεμα: 45 λεπτά Υλικά - 1 φύλλο φρέσκιας σφολιάτας (ή σπιτική) - 4 μεγάλα πράσινα κολοκυθάκια - 250 γραμμάρια τυρί φέτα ...

Μαντί ποντιακά

Για 4-6 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά (+ αναμονή για τα ζυμαρικά) Μαγείρεμα: 45 λεπτά Υλικά - 1+½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις - 2 αυγά - 1 κουταλάκι αλάτι - Χ...

Φόρτωση άρθρων...