Για 2 άτομα
Ετοιμασία: 10 λεπτά
Μαγείρεμα: 50 λεπτά
Υλικά
- Ελαιόλαδο
- 2 ξερά ψιλοκομμένα κρεμμύδια
- Φιλέτο στήθος και φιλέτο μπούτι κοτόπουλου (περίπου 1 κιλό)
- 1 φακελάκι κάρυ (και με μουστάρδα)
- Γάλα καρύδας
- Κρέμα γάλακτος
- Κονσέρβα ανανάς σε κομμάτια
- Αλάτι, πιπέρι
- Ρύζι μπασμάτι (για συνοδευτικό)
Εκτέλεση
1. Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο, δύο μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα. Όταν χρυσίσουν, προσθέτουμε το κοτόπουλο να τσιγαριστεί σε όλες τις επιφάνειες του. Ρίχνουμε μετά το ένα φακελάκι κάρυ, για να βγάλει τα αρώματα του.
Προσθέτουμε το γάλα καρύδας (ένα κουτάκι που βρίσκουμε στα σούπερ μάρκετ) και λίγο από το ζουμί που έχει η κονσέρβα με τον ανανά. Αφήνουμε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί.
Όταν ετοιμαστεί το κοτόπουλο, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και την κρέμα γάλακτος με τα κομμάτια ανανά, ανακινούμε ελαφρά να πάνε παντού τα υλικά και οι γεύσεις και αφήνουμε το φαγητό να πάρει μία βράση. Σβήνουμε το μάτι της κουζίνας και σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι.