Για 3-4 άτομα

Ετοιμασία: 20 λεπτά (+ επιπλέον για μαρινάρισμα)

Μαγείρεμα: 50 λεπτά

Υλικά

- 1 κοτόπουλο σε μερίδες

- 2 κουταλάκια σούπας μουστάρδα Dijon

- 1 κουταλάκι σούπας μέλι

- 1 κουταλάκι ξερό κόλιανδρο

- 2 φλιτζάνια κρεμμυδάκια για στιφάδο

- 2 σκελίδες σκόρδου

- 3 καρότα σε λωρίδες

- 1 ξυλάκι κανέλα

- 1 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί

- Ξύσμα και χυμός από 1 πορτοκάλι

- 1 πορτοκάλι σε λεπτές φέτες

- Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο

- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Πλένω με άφθονο τρεχούμενο νερό τα κομμάτια του κοτόπουλου, τα σκουπίζω με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα βάζω σε βαθύ μπολ που να τα χωράει όλα άνετα.

Αλατοπιπερώνω, προσθέτω τη μουστάρδα, το μέλι, το κόλιανδρο και κάνω μασάζ με τα χέρια, να ανακατευθούν καλά τα υλικά της μαρινάδας και να καλύψουν καλά το κρέας. Σκεπάζω και αφήνω το κοτόπουλο στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.

2. Βάζω ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και μόλις κάψει, ρίχνω τα κρεμμυδάκια, σοτάροντάς τα για 3-4 λεπτά. Προσθέτω κατόπιν το σκόρδο, τα καρότα και την κανέλα, συνεχίζω το σοτάρισμα και μετά από 2-3 λεπτά ακουμπάω μέσα στο σκεύος τα κομμάτια του κοτόπουλου.

Θωρακίζω το κρέας να ροδίσει και προσθέτω το ξύσμα και τις φέτες πορτοκαλιού.

Σβήνω με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνω το χυμό και χαμηλώνω τη φωτιά. Σιγοβράζω για 40 περίπου λεπτά να ψηθεί το κοτόπουλο και να μελώσει η σάλτσα.