Κυριακή
19 Ιανουαρίου 2025

Κοτόπουλο με μελιτζάνες

Για 4 άτομα

Ετοιμασία: 10 λεπτά

Μαγείρεμα: 40 λεπτά

Υλικά

- 1 κιλό στήθος κοτόπουλο

- 4 μεγάλες μελιτζάνες (φλάσκες)

- Χυμός ντομάτας

- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι και 1 μεσαίο

- 1 μεγάλο καρότο

- Αλάτι, πιπέρι, λίγη ρίγανη

- Σκόρδο σε σκόνη

- Ελαιόλαδο

- Μαϊντανός ψιλοκομμένος

- Τυρί φέτα θρυμματισμένη

Εκτέλεση

1. Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομματάκια, σε μέγεθος μπουκιάς. Τα αλατοπιπερώνουμε και τα σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο μαζί με το ένα χοντροκομμένο κρεμμύδι, το μισό καρότο, σε φέτες και τις πιπεριές, χοντροκομμένες, πάντα σε βαθύ τηγάνι.

Στη συνέχεια, χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τη ρίγανη (φρέσκια ή του εμπορίου) και το χυμό ντομάτας, σε τόση ποσότητα όση απαιτείται να σκεπαστούν τα υλικά. Αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί το κοτόπουλο, χωρίς όμως να μας λιώσει.

2. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μέγεθος μπουκιάς και τις τηγανίζουμε ελαφρά, σε λίγο ελαιόλαδο. Τις στραγγίζουμε σε σουρωτό και τις αφήνουμε εκεί ώστε να φύγει εντελώς το τηγανιτό λάδι.

Σε κατσαρολάκι, τσιγαρίζουμε το δεύτερο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο και το άλλο μισό καρότο, σε φέτες, λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και στη συνέχεια ρίχνουμε ντοματοχυμό, σε τόση ποσότητα όση χρειάζεται για να γίνει μια νόστιμη σάλτσα με μελιτζάνες. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη, λίγη χοντροκομμένη φέτα και αφήνουμε τη γέμιση να πάρει μία βράση (να μη λιώσουν οι μελιτζάνες).

3. Σε πυρέξ, αραδιάζουμε τις μελιτζάνες και το κοτόπουλο, περιχύνουμε με τη σάλτσα, πασπαλίζουμε με μεγάλα χοντροκομμένα κομμάτια φέτας και ψήνουμε για λίγο στο φούρνο, όσο χρειάζεται για να δέσουν μεταξύ τους τα υλικά και να λιώσει το τυρί.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Λούλα κεμπάπ

Για 7-8 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 20+ λεπτά Υλικά - 1 κιλό αρνίσιος κιμάς από το ψυγείο - 600 γραμμάρια χοιρινός κιμάς από το ψυγείο - 1 καυτερή πιπερι...

Μπαρμπούνια σαβόρο με πετιμέζι

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 1 κιλό μπαρμπούνια ή γόπες (ή και πιο μικρά, σαρδέλες ή μαρίδες) - 1 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τι...

Ντοματόπιτα

Για 8 κομμάτια Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 400 γραμμάρια κατσικίσιο τυρί ή άλλο της αρεσκείας σας - 2-3 ντομάτες μέτριες, ψιλοκομμένες - 1 τρι...

Φόρτωση άρθρων...