Τετάρτη
27 Νοεμβρίου 2024

Κοτόπουλο με μπάμιες

Για 2 άτομα

Ετοιμασία: 30 λεπτά

Μαγείρεμα: 90 λεπτά

Υλικά

- 2-3 μεγάλα μπούτια κοτόπουλου

- 450 γραμμάρια μπάμιες κατεψυγμένες, καθαρισμένες

- 2 ξερά κρεμμύδια

- 2 σκελίδες σκόρδου

- Ελαιόλαδο

- 200 γραμμάρια ντοματίνια

- Χυμός από 1 πορτοκάλι

- 300 γραμμάρια ντοματοχυμός τύπου Pummaro

- 1 κουταλάκι σούπας πετιμέζι

- 1 κουταλάκι σούπας ντοματοπελτές

- Ξίδι

Εκτέλεση

1. Σε τηγάνι, βάζουμε 3–4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο, αφήνουμε να ζεσταθεί, ρίχνουμε τις μπάμιες, αλατίζουμε και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Σβήνουμε με 2-3 κουταλιές σούπας ξίδι και το αφήνουμε να εξατμιστεί. Σε γάστρα, βάζουμε το κοτόπουλο στη μία πλευρά και τις σοταρισμένες μπάμιες από την άλλη.

2. Στο τηγάνι που κάναμε τις μπάμιες, προσθέτουμε 2–3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο ακόμα, ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το σκόρδο λιωμένο και τα αφήνουμε να τσιγαριστούν. Προσθέτουμε 1 κουταλιά σούπας ντοματοπελτέ και στη συνέχεια το πετιμέζι.

Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και το χυμό από το πορτοκάλι. Αφήνουμε για λίγο και ρίχνουμε 1 φλιτζάνι βραστό νερό (για να μη διαταραχθούν οι θερμοκρασίες) και αφήνουμε το φαγητό να πάρει 1–2 βράσεις, ρίχνοντας και τα ντοματίνια.

Δοκιμάζουμε και εφόσον χρειάζεται, προσθέτουμε αλάτι. Περιχύνουμε το κοτόπουλο και τις μπάμιες στη γάστρα με τη σάλτσα, σκεπάζουμε με λαδόκολλα και ψήνουμε το φαγητό στους 170 βαθμούς, για 90 λεπτά. Στα τελευταία 25 λεπτά αφαιρούμε τη λαδόκολλα για να πάρει το φαγητό ωραίο χρώμα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ντολμαδάκια με ντομάτα και μελιτζάνα

Για 3-4 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά - 300-350 γραμμάρια αμπελόφυλλα κονσέρβας ή φρέσκα (ζεματισμένα για 5 λεπτά σε αλατισμένο νερό και στραγγισμ...

Κολοκυθάκια γεμιστά με αυγολέμονο

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 12 μέτρια κολοκυθάκια μέτρια - 350 γραμμάρια μοσχαρίσιος κιμάς - 1 κρασοπότηρο ρύζι καρολίνα (ίσως και...

Κοτόπιτα με μανιτάρια και σφολιάτα

Για πυρέξ 20x10 εκατοστών Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 70 λεπτά Υλικά - 2 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο - 7-8 κομμάτια από στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα - 8 φέτε...

Φόρτωση άρθρων...