Τετάρτη
27 Νοεμβρίου 2024

Κοτόπουλο με μπάμιες

Για 2 άτομα

Ετοιμασία: 30 λεπτά

Μαγείρεμα: 90 λεπτά

Υλικά

- 2-3 μεγάλα μπούτια κοτόπουλου

- 450 γραμμάρια μπάμιες κατεψυγμένες, καθαρισμένες

- 2 ξερά κρεμμύδια

- 2 σκελίδες σκόρδου

- Ελαιόλαδο

- 200 γραμμάρια ντοματίνια

- Χυμός από 1 πορτοκάλι

- 300 γραμμάρια ντοματοχυμός τύπου Pummaro

- 1 κουταλάκι σούπας πετιμέζι

- 1 κουταλάκι σούπας ντοματοπελτές

- Ξίδι

Εκτέλεση

1. Σε τηγάνι, βάζουμε 3–4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο, αφήνουμε να ζεσταθεί, ρίχνουμε τις μπάμιες, αλατίζουμε και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Σβήνουμε με 2-3 κουταλιές σούπας ξίδι και το αφήνουμε να εξατμιστεί. Σε γάστρα, βάζουμε το κοτόπουλο στη μία πλευρά και τις σοταρισμένες μπάμιες από την άλλη.

2. Στο τηγάνι που κάναμε τις μπάμιες, προσθέτουμε 2–3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο ακόμα, ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το σκόρδο λιωμένο και τα αφήνουμε να τσιγαριστούν. Προσθέτουμε 1 κουταλιά σούπας ντοματοπελτέ και στη συνέχεια το πετιμέζι.

Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και το χυμό από το πορτοκάλι. Αφήνουμε για λίγο και ρίχνουμε 1 φλιτζάνι βραστό νερό (για να μη διαταραχθούν οι θερμοκρασίες) και αφήνουμε το φαγητό να πάρει 1–2 βράσεις, ρίχνοντας και τα ντοματίνια.

Δοκιμάζουμε και εφόσον χρειάζεται, προσθέτουμε αλάτι. Περιχύνουμε το κοτόπουλο και τις μπάμιες στη γάστρα με τη σάλτσα, σκεπάζουμε με λαδόκολλα και ψήνουμε το φαγητό στους 170 βαθμούς, για 90 λεπτά. Στα τελευταία 25 λεπτά αφαιρούμε τη λαδόκολλα για να πάρει το φαγητό ωραίο χρώμα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πατσαβουρόπιτα παραδοσιακή

Για 12 κομμάτια Ετοιμασία: 15 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 1 πακέτο φύλλο κρούστας - 5 αυγά - 1 φλιτζάνι γάλα - 1 φλιτζάνι ζάχαρη - 1 φλιτζάνι σπορέλαι...

Πίτσα με μελιτζάνα και μοτσαρέλα

Για 8 κομμάτια Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά Για τη ζύμη - 250 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του - 1 φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό γάλα - 1 κου...

Σολομός με σάλτσα βινεγκρέτ

Για 2-4 άτομα Ετοιμασία: 25 λεπτά Μαγείρεμα: 15 λεπτά Υλικά - 4 φιλέτα σολομού - Μισό ποτήρι ελαιόλαδο - ¼ ποτηριού κρασόξιδο - 1 πρέζα κόκκινο πιπέρι - ¼ π...

Φόρτωση άρθρων...