Πέμπτη
14 Νοεμβρίου 2024

Κοτόπουλο με πετιμέζι και χυμό πορτοκαλιού

Μαγειρική
Για 4 άτομα

Ετοιμασία: 5΄

Μαγείρεμα: 60΄

Υλικά

- 4-5 μπούτια κοτόπουλου (μερίδες) - 1 φλιτζάνι χυμός πορτοκαλιού - 1 φλούδα από πορτοκάλι - 4-5 κουτ. σούπας πετιμέζι (της αγοράς) - ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο (ή όσο πάρει) - 1-2 ξερά κρεμμύδια (σε φετούλες) - 3 κουτ. σούπας μουστάρδα (της αρεσκείας μας) - Κόκκοι μπαχαριού (2-3 πρέζες), πιπέρι, αλάτι - ½ φλιτζάνι ζεστός ζωμός κότας (ή ζεστό νερό)

Εκτέλεση

1. Σε πυρέξ-κατσαρόλα που μπαίνει και στο φούρνο, ροδίζουμε ελαφρά και στις δύο πλευρές τους τα μπούτια του κοτόπουλου, έχοντας ήδη σοτάρει το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο.

Παράλληλα, σε μπολ αδειάζουμε την πορτοκαλάδα, το πετιμέζι και τη μουστάρδα, ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε το μπαχάρι, αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με το μείγμα το ροδισμένο κοτόπουλο.

Προσθέτουμε έπειτα το νερό (ή το ζωμό κότας), τη φλούδα του πορτοκαλιού, σκεπάζουμε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και σιγοψήνουμε για 20 λεπτά.
Χαμηλώνουμε μετά στους 150 βαθμούς τον φούρνο και συνεχίζουμε το ψήσιμο ώσπου να μαλακώσει εντελώς το κοτόπουλο, ενώ προς το τέλος αφαιρούμε και το αλουμινόχαρτο. Σερβίρουμε τα μπούτια μας με ρύζι ή και με πατάτες φούρνου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χταποδάκι γιουβέτσι

Για 5-6 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 50 λεπτά Υλικά - 1 μεγάλο χταπόδι (ή πολλά μικρότερα) - Μισό φλιτζάνι ξίδι (κατά προτίμηση λευκό) - 3 μεγάλα φύλλα δά...

Σαλιγκάρια στιφάδο

Για 3-4 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 90 λεπτά Υλικά - 1 κιλό σαλιγκάρια (του εμπορίου) - 1 κιλό ξερά κρεμμύδια (για στιφάδο) - 1 κουτί ντοματάκια κο...

Μαντί ποντιακά

Για 4-6 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά (+ αναμονή για τα ζυμαρικά) Μαγείρεμα: 45 λεπτά Υλικά - 1+½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις - 2 αυγά - 1 κουταλάκι αλάτι - Χ...

Φόρτωση άρθρων...