Ετοιμασία: 10 λεπτά
Μαγείρεμα: 90 λεπτά
Υλικά
- 1 μεγάλο κοτόπουλο
- 2 κουταλάκια σούπας αλάτι
- 2 κουταλάκια γλυκού πιπέρι
- 2 κουταλάκια σούπας ξερό ψιλοκομμένο κρεμμύδι (ή σκόνη)
- 2 κουταλάκια σούπας σκόρδο (σε σκόνη)
- 1 κουταλάκι σούπας ρίγανη
- Μισό κουταλάκι σούπας κύμινο (ή κατά βούληση)
- Βούτυρο
- 1 κουτάκι μπίρας
- 1 κιλό πατάτες μικρές
- 2 κουταλάκια σούπας σιμιγδάλι (χοντρό)
Εκτέλεση
- Σε μπολ, βάζω το αλατοπίπερο (δύο κουταλιές της σούπας), το σκόρδο, σε σκόνη, το κρεμμύδι, επίσης σε σκόνη, τη ρίγανη, το κύμινο και ανακατεύω όσο καλύτερα γίνεται ώστε να ενωθούν τα υλικά. Έπειτα, χωρίζω το μείγμα σε τρία ίσα μέρη. Στο πρώτο μείγμα προσθέτω ένα κομμάτι βούτυρο, ανακατεύω και το βάζω κάτω από την πέτσα του κοτόπουλου, πασαλείβοντας το καλά. Το δεύτερο, το απλώνω σε όλες τις επιφάνειες του, στη πέτσα, φροντίζοντας επίσης να πάει παντού.
- Κόβω τις πατάτες και τις βάζω στο ταψί. Λιώνω λίγο βούτυρο στο τηγάνι και το ρίχνω επίσης στο ταψί. Προσθέτω τη μισή ποσότητα της μπίρας και στη συνέχεια ρίχνω το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας καλά.
Με χωνί προσθέτω τα μυρωδικά από το τρίτο μείγμα μέσα στο κουτάκι της μπίρας, το οποίο βάζω όρθιο στο ταψί, στερεώνοντας στη συνέχεια τη πίσω πλευρά του κοτόπουλου, μέσα στο ίδιο το σώμα του. Ψήνω το κοτόπουλο σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, για 90 λεπτά, στους 180 βαθμούς.
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις