Κυριακή
17 Νοεμβρίου 2024

Κοτόσουπα με λαχανικά

Μαγειρική
Για 4-5 άτομα

Ετοιμασία: 10 λεπτά

Μαγείρεμα: 50 λεπτά

Υλικά

- 1 μεγάλο φρέσκο κοτόπουλο

- 1 πράσο (σε φετούλες)

- 2-3 πατάτες (σε κυβάκια)

- 1-2 ξερά κρεμμύδια (σε ροδέλες)

- 2 κολοκυθάκια (σε φέτες)

- 2 καρότα (σε φετούλες)

- Λίγο ψιλοκομμένο σέλερι

- Χυμός από 2 λεμόνια

- Ψιλοκομμένος άνηθος

- 3 κρόκοι αυγών

- 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα εβαπορέ

- 3 κουταλάκια σούπας κορν φλάουρ

- Νερό (όσο πάρει)

- Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Καψαλίζω καλά και σε όλες τις επιφάνειες του το φρέσκο κοτόπουλο, το ξεπλένω και το βράζω σε άφθονο νερό ώσπου να μαλακώσει.

Όταν πια είναι έτοιμο, κρατάω το ζωμό στη κατσαρόλα, βγάζω το κοτόπουλο με τρυπητή κουτάλα, το ξεψαχνίζω, κρατώ μόνο το κρέας του και το ψιλοκόβω.

  1. Βράζω στο ζωμό του κοτόπουλου για 20 λεπτά όλα τα λαχανικά της συνταγής, κομμένα με τον τρόπο που σας περιγράφω στη δοσολογία, ενώ παράλληλα ανακατεύω το γάλα, με το χυμό από τα λεμόνια και το κορν φλαουρ ώσπου να ενωθούν.

Όταν τα λαχανικά μαλακώσουν αρκετά, τα αποσύρω και προσθέτω το μείγμα του γάλατος και τον άνηθο, ψιλοκομμένο. Τότε, ξαναρίχνω τα κομμάτια του κοτόπουλου στη σούπα, ανακατεύω και σερβίρω.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σολομός με σάλτσα βινεγκρέτ

Για 2-4 άτομα Ετοιμασία: 25 λεπτά Μαγείρεμα: 15 λεπτά Υλικά - 4 φιλέτα σολομού - Μισό ποτήρι ελαιόλαδο - ¼ ποτηριού κρασόξιδο - 1 πρέζα κόκκινο πιπέρι - ¼ π...

Κοτόπιτα με μανιτάρια και σφολιάτα

Για πυρέξ 20x10 εκατοστών Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 70 λεπτά Υλικά - 2 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο - 7-8 κομμάτια από στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα - 8 φέτε...

Σπανακοτυρόπιτα

Για 12 κομμάτια Ετοιμασία: 30 λεπτά (+ αναμονή για το φούσκωμα) Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά Για το φύλλο - 3 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο - 1 πρέζα αλάτι - 3 κουτ...

Φόρτωση άρθρων...