Για 4 άτομα

Ετοιμασία: 10 λεπτά

Μαγείρεμα: 80 λεπτά

Υλικά

- 1 μεγάλο κουνέλι

- Αλεύρι (όσο πάρει)

- 1 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο

- 6-7 κουταλάκια σούπας κονιάκ

- ¼ κιλού φρέσκα κρεμμυδάκια

- Αλάτι, πιπέρι

Για τη μαρινάδα

- 1 μπουκάλι κόκκινο κρασί

- 2-3 ξερά κρεμμύδια (σε φέτες)

- 2-3 φρέσκα ψιλοκομμένο κρεμμύδια

- Δαφνόφυλλο

- 4-5 κλωναράκια μαϊντανός

- 1 κουταλάκι θυμάρι (ξερό)

- 1 καρότο (σε φέτες)

- Μαύρο πιπέρι τριμμένο

- Πουρές πατάτας (της αγοράς)

- Γάλα για τον πουρέ (σύμφωνα με τις οδηγίες)

Εκτέλεση

1. Κόβουμε σε μερίδες το κουνέλι, το ξεπλένουμε με άφθονο νερό, το αφήνουμε σε τρυπητό να στραγγίξει και έπειτα το βάζουμε σε βαθύ σκεύος να μαριναριστεί μαζί όλα τα υλικά της μαρινάδας, αφήνοντας το για μια ολόκληρη μέρα στο ψυγείο, καλά σκεπασμένο.

2. Την επόμενη μέρα, στραγγίζουμε καλά τα κομμάτια του κουνελιού, πασπαλίζουμε όλες τις επιφάνειες τους με αλεύρι και τα σοτάρουμε στο βούτυρο ώσπου να ροδοκοκκινίσουν.

Στη συνέχεια, τα απλώνουμε σε μεγάλη κατσαρόλα, τα περιχύνουμε με το κονιάκ, ανάβουμε το μάτι προσέχοντας για τη φλόγα που θα εμφανισθεί και όταν αυτή σβήσει, ρίχνουμε τη μαρινάδα (αφού την έχουμε περάσει από ψιλό σουρωτήρι) και μόνο το καρότο.

Έπειτα, προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια (αν θέλουμε τα σοτάρουμε νωρίτερα) και αλατοπιπερώνουμε. Τέλος, αδειάζουμε το κουνέλι σε γιουβέτσι και το ψήνουμε σκεπασμένο σε μέτριο –προθερμασμένο- φούρνο για 70 με 90 λεπτά περίπου. Ταιριάζει ιδανικά με πουρέ πατάτας ή και μελιτζάνας.