Ετοιμασία: 15 λεπτά
Μαγείρεμα: 70 λεπτά
Υλικά
- 1 μέτριος κόκορας (1.500 γραμμάρια)
- 1 καρότο κομμένο (σε μικρούς κύβους)
- Λίγο σέλινο (ψιλοκομμένο)
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 ξύλο κανέλας
- 2 ξυλάκια γαρίφαλο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- Μισό κουταλάκι ζάχαρη
- Μισό φλιτζάνι τσαγιού πρόβειο γιαούρτι
- 1 μπουκάλι (750 ml) κόκκινο κρασί
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
1. Κόβω τον κόκορα σε μερίδες και αφού τον πλύνω, τον αφήνω να στραγγίξει καλά.
Σε βαθύ μπολ, φτιάχνω μια μαρινάδα με όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το γιαούρτι και βυθίζω μέσα τον κόκορα. Σκεπάζω και αφήνω το μπολ στο ψυγείο για μια ολόκληρη νύχτα.
2. Την επόμενη μέρα, βάζω σε πλατιά κατσαρόλα τον κόκορα με μισό φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο και τον τσιγαρίζω ελαφρά. Σβήνω με την μαρινάδα και σκεπάζω την κατσαρόλα. Αφήνω το φαγητό να σιγοψηθεί σε μέτρια φωτιά, για περίπου μια ώρα και στο τέλος, αφού το κατεβάσω από την φωτιά, προσθέτω το γιαούρτι και ανακατεύω καλά ώστε να πάει παντού.
Στην ίδια συνταγή μπορώ να προσθέσω και ντομάτα ώστε να δώσω χρώμα στον κόκορα μου. Σερβίρεται ζεστός και είναι πεντανόστιμος.