Τρίτη
18 Φεβρουαρίου 2025

Κρεατόπιτα με αρνί

Μαγειρική
Για 10 άτομα

Προετοιμασία: 30'

Μαγείρεμα: 45'

Υλικά

1 πακέτο φύλλο κουρού
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 κιλό αρνί και κατσίκι ψημένα, σε κομματάκια
1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
200 γραμμάρια κασέρι παλαιωμένο, τριμμένο
200 γραμμάρια γραβιέρα, τριμμένη
200 γραμμάρια φέτα, θρυμματισμένη
500 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
1 φλιτζανάκι του καφέ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι λευκό φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2-3 λεπτά μέχρι να μαραθούν, ανακατεύοντας συχνά με μια σπάτουλα. Προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρέας, τον άνηθο, τον μαϊντανό και ανακατεύετε για 1 λεπτό.

Μεταφέρετε το μίγμα σε μπολ και το ανακατεύετε με τα τυριά και το γιαούρτι να ομογενοποιηθούν.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170-180oC. Αλείφετε ένα ταψί με ελαιόλαδο και στρώνετε ένα-ένα τα μισά φύλλα κουρού, λαδώνοντάς τα και αφήνοντας να προεξέχουν από τα πλαϊνά τους σκεύους.

Απλώνετε τη γέμιση ομοιόμορφα και φέρνετε προς τα μέσα τις άκρες των φύλλων που προεξέχουν. Καλύπτετε με τα υπόλοιπα φύλλα, αλείφοντάς τα ένα-ένα με ελαιόλαδο και κλείνετε την πίτα γυρίζοντας τα φύλλα προς τα μέσα, ώστε να δημιουργηθεί ο κλασικός κόθρος.

Χαράζετε την πίτα μπακλαβαδωτά σε ρόμβους και ψήνετε στο φούρνο για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να γίνει τραγανή.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μελιτζάνες σισιλιάνα

Για 5-6 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 2 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες - 300 γραμμάρια φέτα - 150 γραμμάρια κασέρι - 2 μεγάλες ντομάτες φρέ...

Pεβιθάδα Σίφνου σε πήλινο

Για 5-6 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 360+ λεπτά Υλικά - 500 γραμμάρια ρεβίθια (κατά προτίμηση βιολογικά) νέας εσοδείας, βραστερά - 1 κουταλάκι γλυκού σόδα μα...

Φόρτωση άρθρων...