Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 20 λεπτά
Υλικά
- 120 γραμμάρια αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
- 250 ml γάλα
- 2 αυγά
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 25 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
Για τη γέμιση
- 50 γραμμάρια βούτυρο
- Μισό φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- 1 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 σφηνάκι κονιάκ
- ¾ φλιτζάνι τσαγιού χυμός πορτοκαλιού
- 1 κουταλάκι κορν φλάουρ
- Γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι (όσο θέλετε)
Εκτέλεση
1. Σε βαθύ μπολ, ρίχνουμε το αλεύρι, κάνουμε λακκούβα στο κέντρο, προσθέτουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ομοιόμορφη και να μην έχει καθόλου σβόλους.
Έπειτα την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 60 με 90 λεπτά, σε θερμοκρασία δωματίου και πάντα σκεπασμένη.
2. Λιώνουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε, χαμηλώνοντας τη φωτιά και αφήνοντας να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε έπειτα σιγά-σιγά διαλυμένο το κορν φλάουρ (αφού το έχουμε αραιώσει σε λίγο χυμό πορτοκαλιού), το χυμό, το ξύσμα και το κονιάκ και αφήνουμε να σιγοβράσει.
Αφού δέσει η σάλτσα αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.
3. Στη συνέχεια, σε ρηχό τηγάνι διαμέτρου 18 εκατοστών (αν έχετε κρεπιέρα ακόμα καλύτερα) ρίχνουμε ελάχιστο βούτυρο. Προσθέτουμε ένα κουτάλι του γλυκού από την ζύμη και ανακινούμε με τέτοιο τρόπο το σκεύος ώστε το μείγμα να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια του ομοιόμορφα.
Ψήνουμε μία-μία τις κρέπες και από τις δύο πλευρές και τις τοποθετούμε σε πιατέλα, αλείφοντας τες με τη γέμιση. Αν θέλουμε, διακοσμούμε τις κρέπες με λίγες φλούδες από το γλυκό πορτοκάλι. Τέλος, τις τυλίγουμε σε ρολό ή στα τέσσερα και τις σερβίρουμε.Κρέπες πορτοκαλιού