Κυριακή
17 Νοεμβρίου 2024

Κριθαρότο με θαλασσινά

Μαγειρική

Για 2 άτομα

Ετοιμασία: 15 λεπτά

Μαγείρεμα: 30 λεπτά

Υλικά

- 400 γραμμάρια κριθαράκι

- 10-12 γαρίδες

- 2 καλαμάρια (μπαστουνάκια)

- 200 γραμμάρια μυδόψιχα (καλά στραγγισμένη)

- 1 ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)

- 1 πιπεριά πράσινη (ψιλοκομμένη)

- 2 κουταλάκια σούπας μαϊντανός (ψιλοκομμένος)

- 1 ντομάτα (κομμένη καρέ)

- 2 κουταλάκια σούπας πελτές ντομάτας

- 2-3 κούπες ζωμός θαλασσινών

- Λίγο ούζο με γλυκάνισο

- Αλάτι, πιπέρι

- Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα καλαμάρια σε μπαστουνάκια. Σε βαθύ τηγάνι με ελαιόλαδο, σοτάρουμε τα καλαμάρια, τα μύδια και τις γαρίδες για 2-3 λεπτά να πάρουν χρώμα.

Αφαιρούμε έπειτα τα θαλασσινά από το τηγάνι και σοτάρουμε μέσα στο ίδιο λάδι το κρεμμύδι και την πιπεριά. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τη ντομάτα και τον πελτέ και σβήνουμε με το ούζο.

Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε το κριθαράκι και σιγά σιγά ρίχνουμε το ζωμό, ανακατεύοντας συχνά και αφήνοντας το να απορροφά τον ζωμό μέχρι να είναι έτοιμο.

Θα χρειαστεί περίπου 15-20 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Τα τελευταία 5 λεπτά ρίχνουμε πάλι μέσα τα θαλασσινά, αλάτι και πιπέρι. Αφού κλείσουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το μαϊντανό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μοσχαρίσιο συκώτι τηγανιά

Για δύο άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 25 λεπτά Υλικά Για το συκώτι - 500 γραμμάρια συκώτι μοσχαρίσιο - 1 ξερό κρεμμύδι (σε ροδέλες) - 2-3 πράσινες πιπερ...

Μυδοπίλαφο πολίτικο

Για 4-5 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 25 λεπτά Υλικά - 500 γραμμάρια μύδια με τα κελύφη, πλυμένα και καθαρισμένα - 100 ml. λευκό ξηρό κρασί - 1 κουτί ντομα...

Κοτόπιτα με μανιτάρια και σφολιάτα

Για πυρέξ 20x10 εκατοστών Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 70 λεπτά Υλικά - 2 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο - 7-8 κομμάτια από στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα - 8 φέτε...

Φόρτωση άρθρων...