Δευτέρα
21 Απριλίου 2025

Κριθαρότο με θαλασσινά

Μαγειρική

Για 2 άτομα

Ετοιμασία: 15 λεπτά

Μαγείρεμα: 30 λεπτά

Υλικά

- 400 γραμμάρια κριθαράκι

- 10-12 γαρίδες

- 2 καλαμάρια (μπαστουνάκια)

- 200 γραμμάρια μυδόψιχα (καλά στραγγισμένη)

- 1 ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)

- 1 πιπεριά πράσινη (ψιλοκομμένη)

- 2 κουταλάκια σούπας μαϊντανός (ψιλοκομμένος)

- 1 ντομάτα (κομμένη καρέ)

- 2 κουταλάκια σούπας πελτές ντομάτας

- 2-3 κούπες ζωμός θαλασσινών

- Λίγο ούζο με γλυκάνισο

- Αλάτι, πιπέρι

- Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα καλαμάρια σε μπαστουνάκια. Σε βαθύ τηγάνι με ελαιόλαδο, σοτάρουμε τα καλαμάρια, τα μύδια και τις γαρίδες για 2-3 λεπτά να πάρουν χρώμα.

Αφαιρούμε έπειτα τα θαλασσινά από το τηγάνι και σοτάρουμε μέσα στο ίδιο λάδι το κρεμμύδι και την πιπεριά. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τη ντομάτα και τον πελτέ και σβήνουμε με το ούζο.

Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε το κριθαράκι και σιγά σιγά ρίχνουμε το ζωμό, ανακατεύοντας συχνά και αφήνοντας το να απορροφά τον ζωμό μέχρι να είναι έτοιμο.

Θα χρειαστεί περίπου 15-20 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Τα τελευταία 5 λεπτά ρίχνουμε πάλι μέσα τα θαλασσινά, αλάτι και πιπέρι. Αφού κλείσουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το μαϊντανό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ραβασάκι φέτας με μέλι και μαύρο σουσάμι

Για 1 άτομο Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 20 λεπτά Υλικά - 1 φύλλο κρούστας - 1 κομμάτι τυρί φέτα - 2 κουταλάκια σούπας μέλι - 2 κουταλάκια σούπας μαύρο σουσά...

Μοσχαράκι με φρέσκα φασολάκια

Για 4-5 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 80 λεπτά Υλικά - 1+½ κιλό μοσχαρίσιο κρέας σε μερίδες - 1 κιλό φρέσκα φασολάκια - 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο...

Ζυμαρικά με μύδια

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 1 κιλό μύδια με το κέλυφος (ή μισό κιλό χωρίς) (φρέσκα ή κατεψυγμένα) - 500 γραμμάρια ζυμαρικά ολικής άλε...

Φόρτωση άρθρων...