Παρασκευή
31 Ιανουαρίου 2025

Κριθαρότο με θαλασσινά

Για 2 άτομα

Ετοιμασία: 15 λεπτά

Μαγείρεμα: 30 λεπτά

Υλικά

- 400 γραμμάρια κριθαράκι

- 10-12 γαρίδες

- 2 καλαμάρια (μπαστουνάκια)

- 200 γραμμάρια μυδόψιχα (καλά στραγγισμένη)

- 1 ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)

- 1 πιπεριά πράσινη (ψιλοκομμένη)

- 2 κουταλάκια σούπας μαϊντανός (ψιλοκομμένος)

- 1 ντομάτα (κομμένη καρέ)

- 2 κουταλάκια σούπας πελτές ντομάτας

- 2-3 κούπες ζωμός θαλασσινών

- Λίγο ούζο με γλυκάνισο

- Αλάτι, πιπέρι

- Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και κόβουμε τα καλαμάρια σε μπαστουνάκια. Σε βαθύ τηγάνι με ελαιόλαδο, σοτάρουμε τα καλαμάρια, τα μύδια και τις γαρίδες για 2-3 λεπτά να πάρουν χρώμα.

Αφαιρούμε έπειτα τα θαλασσινά από το τηγάνι και σοτάρουμε μέσα στο ίδιο λάδι το κρεμμύδι και την πιπεριά. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τη ντομάτα και τον πελτέ και σβήνουμε με το ούζο.

Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε το κριθαράκι και σιγά σιγά ρίχνουμε το ζωμό, ανακατεύοντας συχνά και αφήνοντας το να απορροφά τον ζωμό μέχρι να είναι έτοιμο. Θα χρειαστεί περίπου 15-20 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

Τα τελευταία πέντε λεπτά ρίχνουμε πάλι μέσα τα θαλασσινά, αλάτι και πιπέρι. Αφού κλείσουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το μαϊντανό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κέικ σοκολάτας με κρέμα λεμονιού

Για 8-10 κομμάτια Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 50 λεπτά Υλικά Για το κέικ - 3 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι - 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ - 1 φλιτζάνι τσαγιού ζά...

Μπατζίνα

Για 20+ λεπτά κομμάτια Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 50 λεπτά Υλικά - 500 γραμμάρια πράσινα κολοκυθάκια, τριμμένα στο χοντρό μέρος του τρίφτη - 300 γραμμάρια τυρί φ...

Ριζότο με καλαμαράκια

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 25 λεπτά Υλικά - 600 γραμμάρια καλαμαράκια καθαρισμένα - 3-4 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο - 2 σκελίδες σκόρδου πολτοποιη...

Φόρτωση άρθρων...