Για 25+ κομμάτια
Ετοιμασία: 30 λεπτά
Μαγείρεμα: 15 λεπτά
Υλικά
- 500 γραμμάρια (4 φλιτζάνια τσαγιού) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 2 κουταλάκια σούπας ζεστό γάλα
- 25 γραμμάρια (1 κουταλάκι σούπας) μαλακό βούτυρο
- 30 γραμμάρια ψιλοκομμένα μυρωδικά (ρόκα, βασιλικός, μαϊντανός)
- 1 κουταλάκι αλάτι
- 2 κουταλάκια σούπας μέλι
- 50 γραμμάρια (μισό φλιτζάνι τσαγιού) τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας
- 200 ml (1 φλιτζάνι τσαγιού) νερό
Εκτέλεση
1. Βάζετε την ξηρή μαγιά σε δύο κουταλιές της σούπας χλιαρό νερό και την αφήνετε για 15 λεπτά να φουσκώσει.
Στη συνέχεια, αδειάζετε και αναμειγνύετε όλα τα υλικά της συνταγής σε ένα μεγάλο μπολ, ζυμώνετε το μείγμα για δέκα λεπτά και προσθέτετε λίγο γάλα ή αλεύρι, αν χρειαστεί ώστε να πετύχετε την κατάλληλη υφή της ζύμης.
Καλύπτετε έπειτα το μπολ με ένα υγρό πανί και το αφήνετε μία ώρα περίπου σε ζεστό μέρος, μέχρι να διπλασιαστεί η ζύμη σε όγκο.
2. Τοποθετείτε τη ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο, την κόβετε σε λωρίδες (όχι πολύ λεπτές) και τις στρίβετε σαν πλεξούδες.
Τις τοποθετείτε κατόπιν σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τις ψήνετε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο για 10 με 15 λεπτά μέχρι να αποκτήσουν το γνωστό λαχταριστό τους χρώμα.
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις