Για 4 άτομα

Ετοιμασία: 25 λεπτά

Μαγείρεμα: 25 λεπτά

Υλικά

- 600 γραμμάρια καλοβρασμένες πατάτες

- 3 κουταλάκια σούπας φρέσκο βούτυρο

- Μισό νεροπότηρο γάλα

- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο

- 2 αυγά

- 1 φλιτζάνι παρμεζάνα (λεπτοτριμμένη)

- 1 φλιτζάνι κασέρι (λεπτοτριμμένο)

- 1 κουταλάκι γλυκό μπούκοβο

- 3 κουταλάκια σούπας άνηθος (ψιλοκομμένος)

- Λίγο αλεύρι

- Λάδι για τηγάνισμα

- Λίγο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Περνάτε τις πατάτες από το μύλο του πουρέ και τις βάζετε σε μπολ. Σε κατσαρόλα, βάζετε το βούτυρο και το ζεσταίνετε καλά μέχρι να μοσχομυρίσει (σε μέτρια φωτιά). Ρίχνετε μέσα τις λιωμένες πατάτες και ανακατεύετε. Προσθέτετε λίγο ζεστό γάλα μέχρι ο πουρές να γίνει ομοιογενής και παχύρευστος.

Τον αποσύρετε έπειτα από τη φωτιά και τον αρωματίζετε με πιπέρι, μοσχοκάρυδο, μπούκοβο και άνηθο. Όταν χλιάνει ελαφρά, ρίχνετε μέσα δύο αυγά, ανακατεύοντας γρήγορα για να μην σβολιάσει. Έπειτα αδειάζετε και τα τυριά και ανακατεύετε καλά. Αφήνετε το μείγμα να ηρεμήσει και να σφίξει.

  1. Τηγανίζετε, ζεσταίνοντας άφθονο λάδι σε τηγάνι. Πλάθετε στρογγυλές κροκετούλες από τη ζύμη του μείγματος πατάτας, τις αλευρώνετε απαλά και τις τηγανίζετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνουν ροδοκόκκινες.

Στο τέλος, τις ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το πολύ λάδι και τις σερβίρετε στα πιάτα.