Τετάρτη
27 Νοεμβρίου 2024

Κρουσανάκια με τυρί κρέμα

Για 32 κομμάτια

Ετοιμασία: 40 λεπτά

Μαγείρεμα: 20+ λεπτά

Υλικά

- 1 φλιτζάνι βούτυρο

- 240 ml τυρί κρέμα

- 2 κουταλάκια ζάχαρη

- 2 φλιτζάνια αλεύρι

- 1 ασπράδι χτυπημένο με 1 κουταλάκι σούπας νερό (για το άλειμμα)

- Ζάχαρη (για πασπάλισμα)

Για τη γέμιση

- 1 φλιτζάνια καρύδια (ή πεκάν) (ψιλοκομμένα)

- Μισό φλιτζάνι ανοιχτόχρωμη καστανή ζάχαρη

- 1 κουταλάκι κανέλα (σε σκόνη)

- Ζάχαρη άχνη (για πασπάλισμα)

Εκτέλεση

1. Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο, το τυρί και τη ζάχαρη ώσπου να μαλακώσουν. Κοσκινίζετε το αλεύρι, το προσθέτετε στο μίξερ και συνεχίζετε το χτύπημα έως ότου δημιουργηθεί μια μαλακή ζύμη για κρουασάν. Τη κάνετε μπάλα, τη χωρίζετε σε δύο κομμάτια, τα τυλίγετε με λαδόκολλα και τα αφήνετε για 30 λεπτά στο ψυγείο για να σφίξουν.

2. Ετοιμάζετε τη γέμιση: Σε μπολάκι, αναμειγνύετε τα υλικά της συνταγής και τα αφήνετε για λίγο στην άκρη. Εντωμεταξύ, προθερμαίνετε τον φούρνο 190 βαθμούς και βουτυρώνετε σχολαστικά τις επιφάνειες από τις δύο λαμαρίνες φούρνου που θα χρησιμοποιήσετε.

3. Με πλάστη, ανοίγετε το ένα κομμάτι ζύμης σε στρογγυλό φύλλο διαμέτρου 28 εκατοστών, χρησιμοποιώντας ένα πιάτο σαν οδηγό. Ότι περισσεύει από τη ζύμη, κόψτε το με μαχαιράκι.

Στη συνέχεια, αλείφετε την επιφάνεια του φύλλου με ασπράδι (αραιωμένο σε 1 κουταλιά σούπας νερό) και πασπαλίζετε με τη μισή ποσότητα της γέμισης, όσο μπορείτε πιο ομοιόμορφα. Έπειτα, όπως ακριβώς κάνετε και με τη στρογγυλή ζύμη για πίτσα, κόβετε το φύλλο στα 4 και κάθε τέταρτο σε άλλα 4, ώστε να σχηματιστούν στο τέλος 16 ισοσκελή τρίγωνα.

Κατόπιν, τυλίγετε κάθε κομμάτι ξεκινώντας από τη βάση του και φτάνοντας στη μύτη, σχηματίζοντας μικρά κρουασάν. Τα αλείφετε με το υπόλοιπο ασπράδι και τα πασπαλίζετε με τη ζάχαρη. Ακολουθείτε παράλληλα την ίδια διαδικασία και με το άλλο ζυμάρι και αφού ετοιμάσετε τα κρουασάν, τα ψήνετε στους 190 βαθμούς για 15 με 20 λεπτά ώσπου να χρυσίσουν. Όταν κρυώσουν τα πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κοτόπιτα με μανιτάρια και σφολιάτα

Για πυρέξ 20x10 εκατοστών Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 70 λεπτά Υλικά - 2 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο - 7-8 κομμάτια από στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα - 8 φέτε...

Κολοκυθάκια γεμιστά με αυγολέμονο

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 12 μέτρια κολοκυθάκια μέτρια - 350 γραμμάρια μοσχαρίσιος κιμάς - 1 κρασοπότηρο ρύζι καρολίνα (ίσως και...

Πατσαβουρόπιτα παραδοσιακή

Για 12 κομμάτια Ετοιμασία: 15 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 1 πακέτο φύλλο κρούστας - 5 αυγά - 1 φλιτζάνι γάλα - 1 φλιτζάνι ζάχαρη - 1 φλιτζάνι σπορέλαι...

Φόρτωση άρθρων...