Κυριακή
17 Νοεμβρίου 2024

Λαδένια Κιμώλου: H ελληνική πίτσα

Μαγειρική
Ταψί 28 - 30 εκατοστά

Χρόνος προετοιμασίας: 50'
Χρόνος μαγειρέματος: 40'

Υλικά

Για τη ζύμη

400 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μαγιά
½ κουταλάκι γλυκού αλάτι
1½ ποτήρι νερό
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

Για τη γέμιση

2 κρεμμύδια μεγάλα, κομμένα σε φέτες
4 ντομάτες κομμένες σε φέτες
1 κουταλάκι γλυκού ρίγανη ξηρή
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι χοντρό

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Κοσκινίζετε το αλεύρι, ανακατεύετε όλα τα υλικά της ζύμης και ζυμώνετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν μια μαλακή ζύμη.

Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα και μετά τη βάζετε σε ένα αβαθές ταψάκι το οποίο έχετε αλείψει προηγουμένως με ελαιόλαδο. Την ανοίγετε με τα δάχτυλα μέχρι να καλύψει όλη την επιφάνεια του ταψιού.

Σκεπάζετε τη ζύμη με τις φέτες του κρεμμυδιού και πάνω τους απλώνετε τις ντομάτες. Πασπαλίζετε με ρίγανη και αλάτι. Ρίχνετε από πάνω το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνετε τη λαδένια στους 180°C για 35-40 λεπτά. Τη σερβίρετε ζεστή ή χλιαρή.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μοσχαρίσιο συκώτι τηγανιά

Για δύο άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 25 λεπτά Υλικά Για το συκώτι - 500 γραμμάρια συκώτι μοσχαρίσιο - 1 ξερό κρεμμύδι (σε ροδέλες) - 2-3 πράσινες πιπερ...

Πίτα με κολοκυθάκια και τυριά

Για οκτώ κομμάτια Ετοιμασία: 25 λεπτά Μαγείρεμα: 45 λεπτά Υλικά - 1 φύλλο φρέσκιας σφολιάτας (ή σπιτική) - 4 μεγάλα πράσινα κολοκυθάκια - 250 γραμμάρια τυρί φέτα ...

Χταποδάκι γιουβέτσι

Για 5-6 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 50 λεπτά Υλικά - 1 μεγάλο χταπόδι (ή πολλά μικρότερα) - Μισό φλιτζάνι ξίδι (κατά προτίμηση λευκό) - 3 μεγάλα φύλλα δά...

Φόρτωση άρθρων...