Για 4 άτομα

Ετοιμασία: 30 λεπτά

Μαγείρεμα: 45 λεπτά

Υλικά

- 1 μέτριο λάχανο

- 450 γραμμάρια ρύζι

- 250 γραμμάρια γαρίδες καθαρισμένες

- 1 ντομάτα τριμμένη

- 1 πιπεριά ψιλοκομμένη

- Μισό ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος

- 6 κλαράκια μαϊντανός

- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι σε ροδέλες

- 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη

- 1 σφηνάκι ούζο

- Πιπέρι, αλάτι

- Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

1. Κόβουμε ένα τετράγωνο απ’ τη βάση του λάχανου και το ζεματάμε σε κατσαρόλα με νερό που βράζει. Αφαιρούμε έπειτα ένα-ένα τα ζεματισμένα λαχανόφυλλα και τα βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν. Σε τηγάνι, βάζουμε λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Όταν αλλάξουν χρώμα, προσθέτουμε τη ντομάτα, την πιπεριά, τις γαρίδες (καθαρισμένες), το ρύζι, τον άνηθο και τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα, αφήνουμε για 1-2 λεπτά και σβήνουμε με το ούζο. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και η γέμιση μας είναι έτοιμη.

2. Στρώνουμε τον πάτο μιας φαρδιάς κατσαρόλας με μερικά χοντρά φύλλα λάχανου και ξεκινάμε να γεμίζουμε τα φύλλα μας με τη γέμιση. Τους τοποθετούμε κοντά-κοντά, τον ένα δίπλα στον άλλο, προσθέτουμε 3 ποτήρια νερό, βάζουμε ένα πιάτο πάνω τους για να μην μετακινηθούν καθώς βράζουν και τους σιγομαγειρεύουμε για 40 με 45 λεπτά, ανάλογα και με την υφή των υλικών που έχουμε χρησιμοποιήσει.