Τρίτη
18 Φεβρουαρίου 2025

Λαχματζούν

Μαγειρική
Για 4 άτομα

Ετοιμασία: 30 λεπτά
Μαγείρεμα: 20 λεπτά

Υλικά

- 350 γραμμάρια αρνίσιος κιμάς (ή ανάμεικτος, αρνί και μοσχάρι)
- 1 κιλό ξερά κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
- 4 πράσινες πιπεριές (ψιλοκομμένες)
- 4 ώριμες ντομάτες (ψιλοκομμένες)
- 4 κουταλιές βούτυρο
- Λίγο γιαούρτι σακούλας
- Αλάτι, μαύρο και κόκκινο πιπέρι

Για τη ζύμη

- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1+½ ποτήρι νερό
- Αλεύρι (όσο πάρει)
- Αλάτι

Εκτέλεση

1. Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό νερό. Ανακατεύουμε το αλεύρι και τη μαγιά σε μπολ. Προσθέτουμε λίγο αλάτι, ελαιόλαδο και ζυμώνουμε. Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη να φουσκώσει για 1 περίπου ώρα.

2. Κόβουμε σε ψιλά κομμάτια τα κρεμμύδια, τις ντομάτες, τις πιπεριές και μαζί με τον κιμά τα αναμειγνύουμε σε μπολ, ανακατεύοντας τα καλά με το χέρι. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι (μαύρο και κόκκινο) και βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Στο τέλος το μείγμα θα έχει γίνει σαν να έχει ζυμωθεί.

3. Χωρίζουμε τη ζύμη σε τέσσερα ίσα μέρη. Φτιάχνουμε με το χέρι μας μικρά και λεπτά πιτάκια και τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψάκι. Απλώνουμε σε όλη την επιφάνειά τους ποσότητες από τη γέμιση που ετοιμάσαμε (πάχους περίπου ενός δαχτύλου) και ψήνουμε τα λαχματζούν σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, για 15 με 20 λεπτά έως ότου ροδίσουν καλά. Σερβίρουμε τα πιτάκια με παγωμένο γιαούρτι ή όπως μας αρέσει.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πατατόσουπα βελουτέ

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 50 λεπτά Υλικά - 700 γραμμάρια πατάτες (σε μεγάλους κύβους) - 2 πράσα (σε ροδέλες) - 3 μικρά καρότα (σε φετούλες) - ...

Pεβιθάδα Σίφνου σε πήλινο

Για 5-6 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 360+ λεπτά Υλικά - 500 γραμμάρια ρεβίθια (κατά προτίμηση βιολογικά) νέας εσοδείας, βραστερά - 1 κουταλάκι γλυκού σόδα μα...

Αγκινάρες παπουτσάκια

Για 2-3 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά - 5 καρδιές αγκινάρας (καθαρισμένες, στα δύο) - Μισό κιλό κιμάς μοσχαρίσιος - 1 μεγάλο ψιλοκομμένο ξερ...

Φόρτωση άρθρων...