Χρόνος προετοιμασίας: 20'
Χρόνος μαγειρέματος: 50'
Υλικά
2 μελιτζάνες, σε χοντρά κυβάκια
2 κολοκυθάκια, σε χοντρά κυβάκια
2 πράσινες πιπεριές, σε μεγάλα καρέ
1 κρεμμύδι, σε φέτες
1 ποτήρι ρεβίθια βρασμένα
2 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κουταλάκι σούπας πελτέ ντομάτας
1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλάκι γλυκού κύμινο
2 φύλλα δάφνης
1 κουταλάκι γλυκού πάπρικα γλυκιά
1 κλωναράκι θυμάρι φρέσκο
½ φλιτζάνι μαύρη σταφίδα
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Σε μια ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τις μελιτζάνες, τα κολοκύθια, το κρεμμύδι και τις πιπεριές με τα μπαχαρικά, τη δάφνη και το θυμάρι. Αλατίζετε.
Ρίχνετε την ντομάτα και τον πελτέ, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγομαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Περίπου 2-3 λεπτά πριν το τέλος, ρίχνετε τη σταφίδα και τα ρεβίθια. Αποσύρετε από τη φωτιά και σερβίρετε το φαγητό ζεστό ή χλιαρό.