Ετοιμασία: 30 λεπτά
Μαγείρεμα: 15 λεπτά
Υλικά
- 200 ml (1 φλιτζάνι τσαγιού) νερό
- 20 ml (2 κουταλάκια σούπας) γάλα
- 1 αυγό
- 25 γραμμάρια (3 φακελάκια) ξηρή μαγιά
- 20 γραμμάρια (1 κουταλάκι σούπας) ζάχαρη
- 65 γραμμάρια (1/3 φλιτζάνι τσαγιού) βούτυρο
- 500 γραμμάρια (4 φλιτζάνια τσαγιού) αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
- 5 γραμμάρια (1 κουταλάκι) μπέικιν πάουντερ
- 5 γραμμάρια (μισό κουταλάκι) αλάτι
Για το γαρνίρισμα
- 100 γραμμάρια (μισό φλιτζάνι τσαγιού) βούτυρο
- 300 γραμμάρια (1+½ φλιτζάνι τσαγιού) ζάχαρη
- 10 γραμμάρια (2 κουταλάκια σούπας) κανέλα
Εκτέλεση
- Βάζουμε στο μπολ του μίξερ το νερό, το γάλα, το βούτυρο και τη μαγιά και ανακατεύουμε με το γάντζο, μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη μάζα.
Προσθέτουμε έπειτα όλα τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι η ζύμη να μαλακώσει αρκετά.
Στη συνέχεια, σχηματίζουμε μια μπάλα ζύμης, την τοποθετούμε σε βουτυρωμένο μπολ, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να φουσκώσει.
- Ανοίγουμε με πλάστη τη ζύμη σε λεπτό φύλλο, πάχους 1-2 εκατοστών. Κόβουμε μικρά στρογγυλά κομματάκια ζύμης διαμέτρου 5-6 εκατοστών, τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα και με τη βοήθεια ενός κουπ πατ ανοίγουμε μια τρύπα στη μέση, διαμέτρου 2 εκατοστών.
Τέλος, τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν για 45 λεπτά περίπου και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, στον αέρα, για 8-10 λεπτά, ώσπου να ροδίσουν.
Αφού κρυώσουν, τα βουτάμε σε μπολ με το λιωμένο βούτυρο και μετά σε δεύτερο που περιέχει τη ζάχαρη και την κανέλα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά πριν τα σερβίρουμε αλλά και ζεστά είναι πεντανόστιμα.