Τετάρτη
27 Νοεμβρίου 2024

Μάφιν ομελέτας με φέτα

Μαγειρική
Μερίδες: 2

Χρόνος προετοιμασίας: 20΄
Χρόνος μαγειρέματος: 40΄

Υλικά για 4 μάφιν

Ελαιόλαδο για τα φορμάκια
2 μέτρια κολοκυθάκια τριμμένα
6 μεγάλα αυγά
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
1 κόκκινη τσίλι πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κ.γ. τσίλι σε σκόνη
1 κ.γ. κύμινο σε σκόνη
1 κ.γ. κουρκουμά σε σκόνη
½ ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
125 γραμμάρια καλαμπόκι
40 γραμμάρια φέτα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς και λαδώνουμε ένα ταψάκι με φορμάκια για μάφιν. Στύβουμε καλά το κολοκύθι να φύγουν τα περιττά υγρά.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και τα αναμειγνύουμε με το κολοκύθι, το σκόρδο, τα μπαχαρικά μας και τον μαϊντανό. Μοιράζουμε το μείγμα στα φορμάκια, και τρίβουμε τη φέτα μοιάζοντάς τη σε όλα τα μάφιν.

Ψήνουμε στον φούρνο για 20 - 25 λεπτά ώσπου να φουσκώσουν και να ψηθούν

Μπορείτε να σερβίρετε με σαλάτα ή ψητά λαχανικά.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κολοκυθάκια γεμιστά με αυγολέμονο

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 12 μέτρια κολοκυθάκια μέτρια - 350 γραμμάρια μοσχαρίσιος κιμάς - 1 κρασοπότηρο ρύζι καρολίνα (ίσως και...

Ντολμαδάκια με ντομάτα και μελιτζάνα

Για 3-4 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά - 300-350 γραμμάρια αμπελόφυλλα κονσέρβας ή φρέσκα (ζεματισμένα για 5 λεπτά σε αλατισμένο νερό και στραγγισμ...

Οσομπούκο αλά μιλανέζε

Για 4-5 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 100 λεπτά Υλικά - 1.000-1.200 γραμμάρια μοσχαρίσιο ποντίκι (σε μεσαία κομμάτια) - 3 κουταλάκια σούπας αλεύρι για όλες τι...

Φόρτωση άρθρων...