Για 13 μικρά

Ετοιμασία: 10+ λεπτά

Μαγείρεμα: 20 λεπτά

Υλικά

- 300 γραμμάρια αλεύρι (όλες οι χρήσεις)

- 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ

- ¾ του μικρού κουταλιού αλάτι

- ¼ του μικρού κουταλιού μουστάρδα (σε σκόνη)

- 130 γραμμάρια τυρί κρέμα

- 1 αυγό

- 220 ml γάλα

- 60 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο

- 2 πράσινα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένο)

- 4 φέτες μπέικον καπνιστό (ψιλοκομμένο)

- 1/3 φλιτζανιού τυρί γκούντα (τριμμένο)

Εκτέλεση

1. Σε μεγάλο μπολ, ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι, τη μουστάρδα και το κρέμα τυρί. Ανακατεύουμε καλά και δυνατά με τα χέρια μας. Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ, σε δυνατή ταχύτητα, για 2 λεπτά και ύστερα χαμηλώνουμε την ένταση προσθέτοντας το αυγό και το γάλα. Συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 2 λεπτά. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το μείγμα του μίξερ στο μπολ με το αλεύρι, μαζί με τα κρεμμύδια, το μπέικον και το τριμμένο τυρί και τα ανακατεύουμε καλά με κουτάλα έως ότου ομογενοποιηθούν και αποκτήσουν παχύρευστη υφή.

2. Βουτυρώνουμε σχολαστικά φορμίτσες για μάφινς και προσθέτουμε το μείγμα προσεχτικά σε κάθε φορμίτσα σε τόση ποσότητα όση τα ¾ της χωρητικότητας κάθε φόρμας. Ψήνουμε τα αλμυρά μάφινς σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 20 λεπτά.