Πέμπτη
14 Νοεμβρίου 2024

Μαγειρίτσα σούπα

Μαγειρική

Για 6 με 8 άτομα

Προετοιμασία: 45'

Μαγείρεμα: 1:15’

Υλικά

Για τη μαγειρίτσα

1 κιλό συκωταριά αρνίσια

½ κιλό κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα

1 κρεμμύδι μέτριο, ξερό

1 μαρούλι ψιλοκομμένο

2 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο

1 κουταλάκι σούπας βούτυρο γάλακτος

1/3 φλιτζανιού ρύζι γλασέ

10-12 φλιτζάνια ζωμό κρέατος

Για το αβγολέμονο

3 αβγά, τους κρόκους

3 λεμόνια, το χυμό

1 κουταλάκι σούπας κορν φλάουρ

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένετε καλά τη συκωταριά μαζί με τα πνευμόνια και τα γλυκάδια και τα ζεματάτε σε βραστό νερό για 10 λεπτά. Στραγγίζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν. Τα ψιλοκόβετε με το ψαλίδι της κουζίνας σε πολύ μικρά κομματάκια, στο μέγεθος ζαριού.

Ζεσταίνετε το λάδι και το βούτυρο και σοτάρετε το ξερό κρεμμύδι και τα κρεμμυδάκια. Προσθέτετε τα κομματάκια της συκωταριάς και τα τσιγαρίζετε, ανακατεύοντας συνεχώς για 15 λεπτά περίπου. Ρίχνετε το μαρουλάκι και τον άνηθο και αλατοπιπερώνετε.

Σοτάρετε για 5 λεπτά και μετά προσθέτετε ένα φλιτζάνι από το ζεστό ζωμό συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Ρίχνετε και τον υπόλοιπο ζωμό και σιγοβράζετε για 40 λεπτά ακόμα. Προσθέτετε το ρύζι περίπου 20 λεπτά πριν κατεβάσετε το φαγητό από τη φωτιά. Δοκιμάζετε το αλάτι.

Ετοιμάζετε το αβγολέμονο. Χτυπάτε τους κρόκους με το χυμό λεμονιών και το κορν φλάουρ. Ρίχνετε λίγο λίγο ζεστό ζουμάκι από το φαγητό, ανακατεύοντας με τον αβγοδάρτη συνεχώς. Προσθέτετε το μίγμα στη μαγειρίτσα, ανακινείτε την κατσαρόλα και βράζετε 2-3 λεπτά ακόμα. Σερβίρετε τη σούπα πολύ ζεστή, πασπαλισμένη με φρέσκο άνηθο και μπόλικο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κέικ με ροδάκινα

Για φόρμα 26 εκατοστά Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 70 λεπτά Υλικά - 125 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου - 250 γραμμάρια ζάχαρη - 4 αυγά - 250 ml γά...

Ζυμαρικά με σπανάκι

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 500 γραμμάρια σπαγγέτι (ή άλλα ζυμαρικά) - 350-400 γραμμάρια φρέσκο σπανάκι - Ελαιόλαδο - 2-3 σκελί...

Πίτσα με σπανάκι και φέτα

Για 2 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά Για τη ζύμη - 500 γραμμάρια αλεύρι (αλεύρι σταρένιο για ψωμί) - 350 ml χλιαρό νερό - 1 φακελάκι (8 γρ...

Φόρτωση άρθρων...